Hava Durumu

Bozbey: 'Bursa'nın sorunu hava kirliliği'

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey, Bursa'nın en büyük sorununun hava kirliliği olduğuna dikkat çekti ve ekledi: "Doğal gaza gelen zam sonrası vatandaşın kömüre yönelmesi ile bu kış nefes alamaz hale geleceğiz"

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bozbey: 'Bursa'nın sorunu hava kirliliği'

Haber: TUĞBA ÖZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan Mustafa Bozbey, YeniDönem Gazetesi'ni ziyaret etti. Mustafa Bozbey, ziyarette ülke gündeminden düşmeyen erken seçime yeşil ışık yaktı. Türkiye'de bir sistem sorunu olduğunu dile getiren Mustafa Bozbey, bunu değiştirmenin yolunun da seçim olduğunu söyledi. Vatandaşın seçim beklentisinin her geçen gün arttığını ifade eden Bozbey, "Anketlerde yüzde 60'lık bir seçim beklentisi ortaya çıkıyor. Önümüzdeki günlerde bu rakam 75'lere kadar çıkabilir. Çünkü vatandaş rahatlamak istiyor" dedi.

ALTERNATİF YOL YOK

Bursa özelinde ise planlama sorunu olduğunu aktaran Bozbey, kentin devlet tarafından uzun yıllar dışlandığını söyledi. Şehirde fabrikaların yığıldığını ancak alternatif yol olmadığını belirten Bozbey, "Bunun sebebi de iyi planlama olmaması" dedi.

Bozbey, özel okullar konusunda ortaya çıkan planlama sorununu da şöyle açıkladı:

"Birçok okulu Nilüfer'e yığarsanız, okul taşıtları bölge trafiğini kilitler. Plansızlığın sonucu şehir merkezine ulaşamamak. Okullar, ilçelere pay edilmeliydi."

"DÖNÜŞÜM BU DEĞİL"

Şehrin kanayan yarası haline gelen kentsel dönüşüm konusuna da değinen Bozbey, "Kentsel dönüşüm nüfus yoğunluğu artırmak değil. Öncelikle ana ve ara yollar açılıp bütüncül bir planla kentsel dönüşüm yapılmalı. Mevcut plana göre yapılan dönüşüm olmaz. Dönüşüm yeni bir planla olur" dedi.

"TARIM ARAZİLERİ GİTTİ"

Bursa'nın ilave sanayi alanlarına ihtiyacı olmadığını "Geçen seçim döneminde yapılan araştırmada Bursa'daki sanayi alanlarının yüzde 35'inin boş olduğu ortaya çıktı" ifadeleriyle açıklayan Bozbey, "Tarım arazileri gitti. Toprağı tekrar elde edemeyiz. Bu gidişle buğday ekecek yer bulamayacağız" şeklinde konuştu.

"KALİTE DÜŞÜYOR"

Sanayinin büyümesiyle sorunların katlanacağını ifade eden Bozbey, hava kirliliğine de dikkat çekti. "Bana göre Bursa'nın en büyük sorunu hava kirliliği" diyen Bozbey, "Nilüfer'e yerleştirdiğimiz hava ölçüm cihazı ve mobil araçlarla ölçtüğümüz hava kalitesi sanayiye yaklaştıkça düşüyor" açıklamasında bulundu.

Son zamanlarda doğal gaza gelen zamlarla vatandaşın kömüre yöneldiğini açıklayan Bozbey, "Bu kış nefes almak daha da zorlaşacak" ifadelerine yer verdi.

Konu hakkında Başkan Aktaş'a çağrıda bulunan Bozbey, "Büyükşehir'in vatandaşa el uzatma zamanı. Doğal gaza yardım zamanı" diye konuştu.

GÜVEN SORUNU VAR

Açıklamasında güven vurgusu yapan Bozbey, şunları söyledi:

"Bursa'da bugün uçak, otomobil, tank yapabilecek kapasite ile iyi bir insan kaynağı var. Sermaye de var. Ancak güven sorunu aşılamıyor"

 

Kutlucan'ı ziyaret etti

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan'ı da makamında ziyaret etti. Bozbey, iş insanı Kutlucan ile dostluklarının çok eskiye dayandığını söyledi. Ziyaretten mutluluk duyan Nurettin Kutlucan ise, Bozbey'e teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.