Hava Durumu

Bozdağ'dan 'Kandil operasyonu' açıklaması

Olası Kandil operasyonuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bizim polisimiz seçim var, bir duralım diye terörle mücadele etmeyecek mi? TSK geçmişte de operasyonlar yaptı, bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2018 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bozdağ'dan 'Kandil operasyonu' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan terörle mücadeleye ilişkin bir açıklama geldi. TSK'nın geçmişte Kandil'e operasyonlar yaptığını hatırlatan Bozdağ, "Bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir" dedi. "Şu anda Kuzey Irak'ta operasyonlar bugün başlamadı, uzunca bir zamandır orada birliklerimiz var, operasyonlar devam ediyor" diyen Bozdağ, "Kandil terörün yuvası. TSK geçmişte de Kandil'e geniş kapsamlı harekatlar yaptı. Bundan sonra da ihtiyaç duydukça havadan, gerektiğinde karadan bu operasyonlar devam edecektir. Biz bunu çok net söylüyoruz. Biz bunu seçimden önce yapılır mı yapılmaz mı, eylem yapacaksa, o zaman bizim polisimiz seçim var, bir duralım diye terörle mücadele etmeyecek mi?" ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet partisine de tepki gösteren Bozdağ, "Kandil'e her an bir operasyon olabilir diye Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptığımızda ses, Kandil'den önce CHP'den geldi" diye konuştu.

Bozdağ'ın açıklamaları:

MÜNBİÇ MUTABAKATI

Bölgede Türkiye'nin beklediği adımlar atılmazsa Türkiye kendi göbeğini keseceğini Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ile çok net gösterdi. Ya bunu yapacaksınız ya da biz yapacağız diyoruz.

GÜLEN'İN İADESİ

ABD FETÖ elebaşını himaye ediyor. Türkiye FETÖ elebaşını ABD'den eksiksiz istemiştir.

ANKETLERDE SON DURUM

Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran akşamı birinci turda biter. Vatandaşa baktığımızda görüyoruz, muhalefet partilerinin tutumunda görüyoruz. Tek aday üzerinde anlaşırlardı. Birinci turda sayın Cumhurbaşkanımız karşısında kaybedeceklerini biliyorlar ama çok adaylı çıkarsak, AK Parti'den oy alabilecek ihtimaller geliştirebilirsek o zaman ikinci tura bıraktırabiliriz diye düşünüyorlar. Birinci tur iddiaları yok.

"BİR EMARE DE ŞU..."

Bir emare de şu, Erdoğan kazandı ama parlamentoda çoğunluk bizde olsun diye gayret içindeler. Bu da Cumhurbaşkanlığı seçiminden umudu kestiklerini gösteriyor. Halk oylaması üzerinden bir yıl geçti. Yüzde 52 vatandaşımız 'evet' dedi. Yüzde 52'nin adayı Cumhurbaşkanımızdır.

AK Parti'den MHP'den hayır verenler sisteme karşı olduğu için verdi, ama onlar sayın Cumhurbaşkanımıza vereceklerdir. Parlamentoda da ben çoğunluğun AK Parti olacağına inanıyorum.

3 Kasım'dan daha iyi bir manzarayı görüyorum kendi açımızdan.

MUHARREM İNCE'NİN 'UMRE' AÇIKLAMASI

Sayın İnce beni çok kullanıyor. Benimle umreye gittiğini söyleyerek bir akreditasyon yapıyor kendisine. Ben bugüne kadar hiç bahsetmedim ama İnce, neredeyse 2-3 günde bir biz böyle yaptık diye açıklıyor. Bunu yapması iyi bir şey ama bunu siyaset meydanında kullanmasına rahatsızım.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Herkes bunu soruyor. Orada bir sorun olduğu belli. Başbakanımız da bu soruna işaret etti. Bunu yapabilme imkanı mümkün değil. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz. Şu anda bunu yapabilme imkanı yok, ama ortada da sorun olduğu konuşuluyor. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.