Hava Durumu

Brecht'in 'Küçük Burjuva Düğünü' Devlet Tiyatrosu'nda!

Tiyatro tarihinin önemli yazarları arasında gösterilen Bertolt Brecht'in 1920'de kaleme aldığı "Küçük Burjuva Düğünü" isimli eseri, Devlet Tiyatroları sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2019 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Brecht'in 'Küçük Burjuva Düğünü' Devlet Tiyatrosu'nda!

Tiyatro tarihinin önemli yazarları arasında gösterilen Bertolt Brecht''in 1920'de kaleme aldığı Küçük Burjuva Düğünü isimli eseri Ankara Devlet Tiyatrosunca 1 Ekim'de Şinasi Sahnesi'nde prömiyer yapacak. Ankara Devlet Tiyatrosu'nca sahneye konulacak, insan psikolojisi ve toplumsal yabancılaşmaya dikkati çeken oyunun rejisörlüğünü üstlenen Cem Emüler, provalar sırasında eser hakkında bilgi verdi. Yıllardır kapalı gişe oynayan "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyununun da yönetmenliğini yapan Emüler, Küçük Burjuva Düğünü'nün rejisini üstlendiği oyunlar içerisinde en heyecanla çalıştığı eserlerden olduğunu söyledi. Brecht'in 22 yaşında yazdığı Küçük Burjuva Düğünü'nün yazarın gençliğinde basılmadığını, bütün eserler ve mektupları yayınlanırken notlarından çıktığını ve yazılı hale gelmesinin ise 60'lı yılları bulduğunu belirtti. Emüler, oyunun, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda Almanya'da yaşayan yazarın tiyatroya ve hayata bakışından izlenimler aktardığını dile getirdi. Oyunun Avrupa orta sınıfının hayatı sorgulayışı, insanların hayata bir anlam katamayışı, içine düştüğü boşluk duygusu, üretimden, hayattan, gündemden kopuk yaşantısının nasıl sonuçlar doğurduğunu da sorguladığını ifade eden Emüler, eserin yeni bir tiyatro anlayışı oluşturma çabasında etkili olduğunu söyledi.

'TİYATRO ÖNEMLİ BİR KAPI'

Oyunun koreografisini ve hareket danışmanlığını Ankara Devlet Opera ve Balesinin başarılı dansçı ve koreografisi Deniz Alp'in üstlendiğini söyleyen Rejisör Cem Emüler, oyuncuların dans yönünden ciddi bir performans da sergilediklerini anlattı. Müzikleri usta besteci Turgay Erdener'in yaptığını ve oyun için özel besteleri olduğunu aktaran Emüler, "20. yüzyılın başındaki sessiz film döneminden bazı esintiler var. Oyunumuzda dans da var. Akrobasiye dayanan ağırlıklı unsurları yer alıyor. Türkiye'nin en önemli bestecilerinden bir tanesi ile çalışmak bizim için bir şans. Tiyatro bizi, kendimizi anlatıyor. Yaşadığımız hayat üzerine düşünmek, sorular sormak istiyorsak, tiyatro önemli bir kapı. Bu oyunda bu kapıyı aralıyor. Hem zevkli hem neşeli. Kendisine sorular sormak isteyen herkesi bekliyoruz" dedi. Dekorunu Ali Cem Köroğlu'nun, kostümlerini Sevgi Türkay'ın üstlendiği oyunda, ışık tasarımı Osman Uzgören, koreografi Deniz Alp, müzikler ise Turgay Erdener'e ait. Oyunda, Mehmet Akay, Serpil Gür, Nur Yazar, Eray Eserol, Elvan Eker, Özgür Öztürk, Hüseyin Varol, Cemre Burcu Tosun ve Efe Çetinel rol alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.