Hava Durumu

BTK'dan internet kullanıcılarına çok önemli uyarılar!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sanal alemdeki tehlikelere dikkat çekerek, gençlere çok önemli uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTK'dan internet kullanıcılarına çok önemli uyarılar!

Sosyal paylaşım sitelerinin kullanımının yaygınlaşması tehlikelere de davetiye çıkarıyor. İnternette dolandırıcılık, cinsel taciz gibi durumlarla karşı karşıya kalan kullanıcılar BTK tarafından uyarıldı. Özellikle gençler sosyal medyada bu tarz durumlara daha fazla maruz kalıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da vatandaşların bu tür tuzaklara düşmemesi için önemli uyarılarda bulundu.

BTK'dan uyarı: internette geçirilen zamanınızı kontrol etmeyi öğrenin. Arkadaşlarınızla sadece sanalda değil bir araya gelerek sohbet etmeyi alışkanlık haline getirin. Evde internete girdiğinizde ortak alanlarda bulunmayı tercih edin. İnternette tanımadığınız kişilerle sohbet etmeyin ve gerçek hayatta buluşmayın. Yeni arkadaşlar edinmek eğlenceli olabilir ancak unutmayın ki bazıları kendileri hakkında yalan söyleyebilir. Gerçekten buluşmak istediğiniz biri olursa bunu ailenizle mutlaka paylaşın. Buluştuğunuz ortamlar kalabalık yerler olsun. İnternette özel bilgilerinizi paylaşmayın.  Şifrelerinizi seçerken kolay ele geçirilmemesine dikkat edin.

Tanımadığınız kişilerden gelen mesajları asla açmamalısınız. Çünkü bunlar genellikle uygunsuz, virüslü ya da gereksiz şeyler içermektedir. Bunlara karşı bilgisayarınızda mutlaka güncel bir anti-virüs ve güvenlik programı bulunmalıdır. İnternet ortamında sizi rahatsız eden şeylerle (kişilerin küfürlü ve argo konuşmaları, hakaretler, uygunsuz teklifler ya da zararlı sitelerle) karşılaştığınızda ailenize, öğretmenlerinize ya da İhbarweb'e (www.ihbarweb.org.tr veya 0312 5828282 ) şikayet edebilirsiniz."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.