Hava Durumu

Bu ceviz çiftçinin yüzünü güldürecek

Bursa'da üretim yapan bir fidancılık şirketi ana vatanı Güney Amerika olan Pikan cevizinin, ülkemizde de yetiştirilebildiğini söyledi. Bu türün en büyük özelliği yağ oranının fazla olmasından dolayı lezzeti.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu ceviz çiftçinin yüzünü güldürecek

Diğer ekilen aşılı cevizlere oranla iki katı verim veren ve iki kat fiyata satılan Pikan cevizi, lezzetiyle de damaklarda iz bırakıyor. Cevizin kabuğunun şekli bademi andırırken, içindeki yağ oranının fazla olması cevizin lezzetini artırıp tüketicilerin aradığı cevizler arasında yer almasını sağlıyor. Ülkemizde şuan için Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilen Pikan cevizinin 100'ün üzerinde çeşidi bulunuyor.

DAHA ÇOK SAHİL RANDIMAN VERİYOR

Bursa'da Pikan cevizi fidanı üretimi yapan şirketin yetkilisi Seyfettin Yanmaz, "Pikan cevizi ülkemizde pek yaygın değil. Bu ceviz daha çok sahil bölgelerinde randıman veriyor. Bu cevizin Mersin'den Aydın'a kadar olan bölgelerde yüksek verim verdiğini gördük. Ürünün pazarda kabuklu fiyatı 60 liraya satılıyor. Bu cevizin 100'den fazla çeşidi var, çeşitlerden herkes iklimine uygun cevizi seçerse daha iyi verim alınır. 8 yaşındaki Pikan cevizi 60 kilo verim veriyor. 15-20 yıllık ağaçları ise 400-600 kilo arasında ceviz veriyor. Bu cevizi üretici toptan olarak kilosunu 28 liraya kadar satabiliyor. Pikan cevizinin fidanlarının tanesini 25 liradan satmaktayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.