Hava Durumu

Bu fotoğraf Afrin'de çekildi!

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bebek Uşağı ve Horan köylerine operasyon düzenlendi. Operasyon sonrası TSK ve ÖSO'nun Afrin merkeze uzaklığı 5 kilometreye kadar indi. Afrin'den şiddetli geçen bir çatışmanın ardından bulunan bir mermi kovanının başka bir mermi ile çarpışarak içinde kaldığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu fotoğraf Afrin'de çekildi!

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor. Son dakika habere göre, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3195 oldu.

AFRİN'İN MERKEZİNE SON 5 KİLOMETRE

TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bebek Uşağı ve Horan köylerini terör örgütü PKK'dan temizledi. Dün pek çok noktada teröristlerin temizlenmesinin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 5 kilometreye kadar indi. İlçe merkezi sınırlarına ulaşıldı. TSK ve ÖSO'nun bulunduğu yerden, Afrin'in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı.

MERMİLER ÇARPIŞTI

Afrin'de PKK'lı teröristlere karşı amansız bir mücadele veren kahraman Mehmetçik ile ÖSO birlikleri çıkan bir çatışmanın ardından gördükleri mermi kovanı sonrası şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yoğun bir çatışmanın ardından buldukları mermi kovanında başka bir mermi kovanının çekirdeği bulunuyordu. Bu görüntü ile bölgede ne denli zor bir mücadelenin verildiği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.