Hava Durumu

Bu nasıl öğretmen! Oğlunun saçındaki tokayı gören anne şoke oldu!

Çanakkale Gökçeada Ortaokulu'nda saçı uzun olan öğrencisini saçına toka takıp okulun önündeki öğrencilerin karşısına çıkartan İngilizce öğretmeni G.U. hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu nasıl öğretmen! Oğlunun saçındaki tokayı gören anne şoke oldu!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki Gökçeada Ortaokulu'nda saçı uzun gerekçesiyle öğrencisinin saçına toka takan İngilizce öğretmeni G.U. için başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.

30 Mart tarihinde Gökçeada Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, sabah ders öncesi okul bahçesinde oyun oynayan 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Emre K.'yi İngilizce Öğretmeni G.U., 'Buraya gel' diyerek yanına çağırdı. Daha sonra G.U., yanına gelen Emre K.'ye saçı uzun diye toka taktı. Daha sonra ise okulun önünde sıraya giren öğrencilerin karşısına çıkardı.

Bayrak bağışı için okula giden Emre K.'nin annesi Türkan K. (47), oğlunun saçına toka takılmasını görmesi üzerine gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra Türkan K. durumu eşi Osman K.'ye anlattı. Okula gelen Osman K. öğretmen G.U.'ya tepki gösterdi.

Daha sonra aile tarafından İngilizce öğretmeni G.U. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. G.U. hakkında başlatılan adli ve idari soruşturma ise sürüyor.

Soruşturma devam ederken yaşanan olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, saçının önüne toka takılan Emre Körpınar'ın İngilizce Öğretmeni G.U. tarafından okulun ön tarafında öğrencilerin önüne çıkarılması, arkadaşlarının Emre Körpınar'ın tokalı saçıyla oynadığı ve dalga geçtiği anlar yer alıyor. Ayrıca görüntülerde yerine geçmek isteyen Körpınar'a, izin vermeyen İngilizce Öğretmeni G.U.'nun el kaldırması da dikkat çekti.

Görüntüler, bir iş için okula giden Emre Körpınar'ın annesi Türkan Körpınar'ın olaya şahit olması sonrasında Emre Körpınar'ın saçındaki tokayı çıkarmasıyla son buluyor.

Gördüğü anları anlatan anne Türkan Körpınar, "İki ay önceydi. Okula gittiğimde saçının tokalandığını, bütün arkadaşlarının karşısında dalga geçildiğini gördüm. Bunun üstüne yasal işlemleri başlattım. Okulun video görüntülerini aldık. Video görüntülerinde oğlumun nelere maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Hukuki sürecim daha devam etmektedir. Gerekli yerlere müracaat ettik. Ama hiç bir sonuç alamadık" şeklinde konuştu.

Saçına nasıl toka takıldığını anlatan Emre Körpınar ise "Biz arkadaşlarımızla okulun bahçesinde voleybol oynuyorduk. Hoca, 'Hişt kız buraya gel diyerek' beni yanına çağırdı. Saçımın önüne toka taktı. Ardından okul müdürümüzün konuşma yaptığı yere götürdü. 5 dakika sonra müdür yardımcımız Taner hocamız geldi. G.U. 'artık saçı uzun olanlara böyle yapacağız' dedi. Arkasından annem geldi. Beni rehber hocasının yanına çağırdı. Bana bir şey yazdırdı. İmzalattı. Sınıfıma gönderdi. Saçım tokalıyken arkadaşlarım yanıma geldi. Benimle alay ettiler. Dalga geçtiler. Ben yerime geçmeye çalışırken, G.U. beni tuttu" dedi.

Öte yandan, okul idaresi konuyla ilgili açıklama yapmazken ailenin Gökçeada Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.