Hava Durumu

'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' İşte çarpıcı sonuçlar...

ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket sonuçlarına göre, 'Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna, seçmenlerin yüzde 30.6'sı AK Parti, yüzde 26.5'i ise CHP dedi. Ankette yeni parti hazırlığında olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu ile ilgili de çarpıcı detaylar yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' İşte çarpıcı sonuçlar...

ORC Araştırma Şirketi, yaptığı son gündem araştırmasını sosyal medya hesabından duyurdu. Şirketin yaptığı anket sonuçlarına göre, "Bu Pazar Milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna, seçmenlerin yüzde 30.6'sı 'AK Parti' dedi.

'CHP' diyenlerin oranı yüzde 26.5, 'MHP' yanıtını verenlerin oranı da yüzde 14.2 oldu. Bunları yüzde 8.1 ile HDP, yüzde 3.9 ile İYİ Parti, yüzde 1.7 ile Saadet Partisi takip etti. Ankette diğer partilere oy vereceğini söyleyen kişilerin oranı yüzde 0.8 olarak belirlendi. Kararsızların oranı ise yüzde 14.2.

Ankette katılımcılara "Ali Babacan parti kurarsa oy verir misiniz?" sorusu da yöneltildi. Oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 11.6, "Oy vermeyeceğim" diyenlerin oranı ise yüzde 62.5 oldu. "Fikrim yok" diyenlerin oranı yüzde 25.9 olarak belirlendi.

Aynı soru, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu için de yöneltildi. Buna göre katılımcıların yüzde 8.5'i Davutoğlu'na oy verebileceğini, yüzde 66'sı ise oy vermeyeceğini söyledi. Fikir beyan etmeyenlerin oranı ise yüzde 25.5.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.