Hava Durumu

Bu zorbalık bitsin! #NeseNurAkkayaYalnızDeğil

İTÜ öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ile arkadaşı başörtülü oldukları için Nişantaşı'ndaki bir parkta saldırıya uğradı. Saldırgan, "Sizin gibileri burada istemiyoruz" diye bağırdıktan sonra Akkaya'yı darp etti, Türkiye ayağa kalktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu zorbalık bitsin! #NeseNurAkkayaYalnızDeğil

Çirkin saldırı, önceki gün Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda yaşandı. İTÜ öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta sohbet ederken, Eray Çakın isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu tacizine maruz kaldı. Çakın, genç kızlara "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere... Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun" diyerek bağırdı. Neşe Nur Akkaya, "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" diyerek tepkisini dile getirdi. Çakın bu sözler üzerine elindeki termosla Akkaya'nın başına vurmaya başladı. Talihsiz genç kız, aldığı darbelerle yere yığılarak bayıldı. Araya giren vatandaşların ihbarıyla parka gelen polis Çakın'ı gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan Akkaya, darp raporu alarak Çakın'dan şikayetçi oldu. Çakın ifadesinde nefret söyleminde bulunduğunu itiraf etti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Saldırganın arkadaşları da saldırıya şahit olduklarını beyan etti ancak Çakın serbest bırakıldı. Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya Çakın'ın serbest bırakılmasına "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Bu faşist düşünceli şahıs tutuklansın" diyerek tepki gösterdi. Saldırganın serbest bırakılması üzerine sosyal medyada çok sayıda başlık açıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı H. Tahsin Usta "Biz ilçemizde yaşayan kadınların kıyafet ve yaşam şekillerine saygı duyuyoruz" dedi.

'NEŞE, MEMLEKETİN NİTELİKLİ BİR EVLADI'

İTÜ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya'ya yapılan çirkin saldırıyı şu sözlerle kınadı: "Nefret söylemiyle başlayan ve ardından fiziksel şiddete varan davranışlarıyla akademisyenimizi darbeden kişinin hak ettiği cezayı alması için bu olayın takipçisi olacağız." Yüksek lisans hocası Mimar Halil İbrahim Düzenli ise "Saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya yüksek lisans öğrencim. Mimar. Mimarlar Odası'na kayıtlı. Memleketin nitelikli bir evladı. Merhametli ve neşeli. Daha ne zamana kadar duyacağız bu haberleri? Geçmiş olsun ve neşen daim olsun Neşe" ifadelerini kullandı.

MİMARLAR ODASI'NDAN BİR İLK

Her projeye karşı çıkan Türkiye Mimarlar Odası ilk kez kendi üyesiyle ilgili bir açıklama yaptı. İstanbul Büyükkent Şubesi "Meslektaşımız Neşe Nur Akkaya'ya yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımızı darp eden kişinin gerekli cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

KİMSE KİMİN NE GİYDİĞİNE KARIŞAMAZ!

Ezgi Mola: "İster türbanını takar ister kısa şortuyla gezer! Sana ne kardeşim sana neee, istediğini giyecek, istediğini takacak ve sen saygı duymayı it gibi öğreneceksin! Yeter be!!!!"

Hazal Kaya: "Biz istediğimiz gibi giyineceğiz, siz de bizi rahat bırakacaksınız! Saygı duymak zorunda falan da değilsiniz, saygı duymasanız da hiçbir şekilde müdahale etme hakkınız olmadığını öğreteceğiz size!"

Kerem Bürsin: "Kimse kimin ne giydiğine, nasıl giydiğine, neden giydiğine KARIŞAMAZ!"

'HUKUK GEÇİT VERMEZ BİZ DE GÖZ YUMMAYIZ'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya ile görüşerek şu açıklamada bulundu: "Buna hukuk geçit vermez, biz göz yummayız, millet izin vermez".

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: "Şiddetin her türlüsü ve sebebi ne olursa olsun ayrımcılık utanç verici bir insanlık suçu. Bu faşist zihniyeti şiddetle kınıyorum. Açılacak davaya müdahil olarak her türlü desteği vereceğiz, yanındayız"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Herkes toplumu ayrıştıran her türlü saldırının, kadına karşı şiddetin karşısında, birlik ve beraberliğin yanında olmalıdır. Bu tür zorbalara karşı hukukun gerekeni en sert şekilde yapacağına inanıyorum."

'IRKÇILIK EN BÜYÜK HASTALIKTIR'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Kanada'da Müslüman kardeşlerimizi hayattan koparan faşist saldırıya üzülürken, yanı başımızda Nişantaşı'nda aynı saiklerle başörtülü bir kardeşimize saldırılıyor. Bu barbarlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Irkçılık en büyük hastalıktır.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun: "28 Şubat bitmedi. Sadece politik araçlarından mahrum kaldı. Zihniyet yerinde duruyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.