Hava Durumu

Bugüne kadar yıkadığınız telvelere üzüleceksiniz!

Anlatacaklarımızı öğrendikten sonra bugüne kadar yıkadığınız telveler için üzüleceksiniz. Hem saçlarınız güzelleşecek, elleriniz yumuşacık olacak, siyah noktalarınız gidecek. Devamını aşağıda okuyun...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bugüne kadar yıkadığınız telvelere üzüleceksiniz!

Bir kere doğal ve ucuz. İçtikten sonra çöpe atmayacağınız bir şeyi güzelliğiniz için kullanıyorsunuz. Evet, doğru bildiniz. Türk kahvesi telvesi!

Cildi yumuşatır

Kahve telvesi, hindistan cevizi yağı ve biraz kahverengi şekerden oluşan karışımla banyo sırasında vücuduna kibarca masaj yap. Sonra durula, cildin yumuşacık olacaktır. Ayrıca çeyrek kase ılık kahve telvesini 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştır ve eski bir havlu ya da kağıt havluyla bu karışımı selülitlerinin üzerine uygula. Sonra bu alanı birkaç dakika sar. Daha sonra cildini ılık suyla durula. En iyi sonuç için bu işlemi haftada iki kez uygulamalısın.

Topuk çatlaklarına veda et

Topuk çatlakları can sıkıcıdır. Ayak güzelliğine gölge düşüren çatlaklardan biraz Türk kahvesi ve zeytinyağ sayesinde kurtulabilirsiniz. Ayaklarınızı 5 dakika kadar sıcak suda bekletin. Hafif bir şekilde kurutun ve zeytinyağ eklediğiniz Türk kahvesi telvesini ayaklarınıza sürün. Ayaklarınıza bir poşet geçirin ve pamuklu bir çorap giyin. Bu şekilde geceden sabaha kadar bekleyebilir ya da vaktiniz yoksa 2 saat bekletip durulayabilirsiniz. İşlem sonunda ayaklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Ellerindeki kokulardan kurtul

Avucunun içine biraz kahve telvesi al ve cildindeki ölü hücrelerin temizlenmesi, aynı zamanda ellerinde kalan balık ya da sarımsak kokusunu yok etmek için iyice ellerini ovala.

Parlak saçlara sahip olabilirsin

Kahve saçlarına ekstra parlaklık ve sağlıklı bir görünüm kazandırmanın doğal yollarından birisidir. Ilınmış kahve telvesini kuru ve temiz saça uygula, en az 20 dakika bekle ve sonra durula. En iyi sonuç için haftada bir kez bunu yap.

Vücut peelingi yapabilirsin

Yarım fincan Türk Kahvesini çeyrek fincan kahverengi şeker ile karıştırın.İçine 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı,1 kahve kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı da tarçın ekleyin.Yoğun pelte kıvamındaki bu karşımı cildinize uygulayın.Cildinizin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olacak bu doğal maske,yağlı ciltler için de iyi bir arındırıcıdır.

Elleriniz yumuşacık olsun

Bakımlı eller güzelliğinizin temel taşıdır desem yalan olmaz. Yumuşacık eller için yine Türk kahvesi telvesinden yararlanabilirsiniz. Kuruyan, sertleşen ellerinize inanın ilaç gibi gelecek. Türk kahve telvesini ıslattığınız ellerinize masaj yaparak sürün. 10 dakika bekledikten sonra yıkayın. Misler gibi, yumuşacık ellerinize merhaba diyebilirsiniz.

Siyah noktalardan kurtul

Siyah noktalardan kurtulmak için tek ihtiyacınız içtiğiniz Türk kahvesinin telvesi. Kahve telvesini cildinizde siyah nokta olan bölgelere sürün ve 10 dakika bekleyin. Bekleme süresinin ardından cildinizi ılık su ile durulayın. 

Selülitlerinden kurtul

50 gram kahve telvesini bir bardak ılık su ile sulandırın,içine 3-4 damla çay ağacı yağı ekleyin. Bu karışımı ayda iki kere selülitli bölgeye 15 dakika masaj yaparak uygulayın. Evde doğal yöntemlerle hazırlayacağınız bu selülit maskesinin kozmetik ürünler kadar etkili olduğunu hemen fark edeceksiniz!

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.