Hava Durumu

Bunu söyleyen dev şirketin genel müdürü: Koronavirüs önlemleri 'faşistçe'!

ABD'li iş insanı Elon Musk, ABD'de koronavirüs tehdidine karşı uygulanan sosyal mesafe ve karantina önlemlerinin Anayasa'ya aykırı ve "faşistçe" olduğunu iddia etti. Musk, 2017 yılında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Atatürk'ün bilimi öne çıkaran sözünü paylaşmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2020 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2020 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bunu söyleyen dev şirketin genel müdürü: Koronavirüs önlemleri 'faşistçe'!

ABD'li girişimci, Tesla genel müdürü Elon Musk, ABD'de koronavirüs salgınına karşı uygulanan sosyal mesafe ve karantina önlemlerinin Anayasa'ya aykırı ve "faşistçe" olduğunu öne sürerek "Amerikalılara kahrolası özgürlüklerini geri verin" ifadelerini kullandı.

Washington Post'ta yer alan habere göre Musk, dün genel müdürü (CEO) olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın gelirlerinin ele alındığı bir toplantıda, koronavirüs önlemlerini küçümseyerek, alınan tedbirlerin gereksiz olduğunu iddia etti.

Musk, "İnsanları anayasal haklarına aykırı olarak zorla evlerine hapsediyorsunuz. Yanlış ve korkunç yollarla insanların özgürlüklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu, insanları Amerika'ya getiren ya da Amerika'yı inşa ettiği değerlere aykırı. İnsanlara özgürlüklerini geri verin. Amerika'yı özgürleştirin " diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRİLMİŞTİ

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter'dan yayımladığı mesajlar nedeniyle salgını ciddiye almamak ve yanlış bilgiler paylaşmakla suçlanmıştı.

Çocukların hastalığa karşı bağışıklığı olduğunu savunan Musk, fabrikalarını geç kapattığı için de eleştirilmişti.

Elon Musk, bu mesajlarında Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve önlemlerin hayat kurtarmadığı, aksine yerel ekonomileri mahvettiği savunulan bir haberi de paylaştı ve yarından itibaren eyalette mağazalar, restoranlar ve sinema salonlarını yeniden açma kararı alan Teksas Valisi Greg Abbott'un kararını övdü, "Brovo Teksas" dedi.

Musk, bir takipçisinin sorusu üzerine açıklamalarını düzeltti ve "mağazaların ve iş yerlerinin hemen açılması gerektiğini kastetmediğini belirterek "Evet, buraları dikkatli bir şekilde ve uygun önlemlerle açılmalı. Ama insanlar fiilen ev hapsine alınmamalı" dedi.

ATATÜRK'ÜN 'BİLİM' SÖZÜNÜ PAYLAŞMIŞTI

Elon Musk, Aralık 2017'de Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında paylaştığı bir tweetle gündem olmuştu.

Musk, Twitter hesabından Atatürk'e atfedilen "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin" sözünü paylamış ve 'bilime verdiği değer' nedeniyle bu paylaşım 1 saat içerisinde 30 bin beğeni almıştı.

ABD'li iş insanı, Anıtkabir'e de ziyarette bulunmuş ve ziyarete ait fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.