Hava Durumu

Bursa 1050 Konutlar'da sona doğru... '50 bin civarında olursa düşünülebilinir'

Bursa'da kentsel dönüşüm yapılması planlanan 1050 Konutlar'da son gelinen aşamaya dair açıklamada bulunan Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın, yeni sunulacak projeye göre adım atılacağını belirtip, "Eğer 50 bin civarında bir fiyatla gelinirse belki düşünülebilir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2020 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2020 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa 1050 Konutlar'da sona doğru... '50 bin civarında olursa düşünülebilinir'

Serap Öztürk

Bursa'da yıllardır yılan hikâyesine dönen 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar hız kazandı.

Hak sahipleri ile Bursa Büyükşehir arasında süren uzlaşmazlık, Başkan Aktaş'ın girişimleriyle çözüme doğru ilerliyor.

Konut sahiplerinin dönüşüm sürecinde taşın altına elini koymaları gerektiğini ve 120-150 bin lira bedel ödemeleri gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu talebin karşılanamayacağı yanıtı üzerine, Ankara'da bakanlarla tekrar masaya oturdu.

Başkan Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada dönüşüm için kısa sürede düğmeye basılacağını,  vatandaşa daha önce sunulan teklifin revize edileceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde hak sahipleriyle görüşme gerçekleştirilecek.

"PROJEYİ GÖRMEMİZ LAZIM"

Yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yapan Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın, gelecek yeni projeye göre tekrar değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Büyükşehir ve Bakanlığın revize edilecek fiyatla ilgili henüz bilgi vermediğini belirten Başkan Altın şunları söyledi:

"Hak sahiplerine sunulacak revize edilmiş meblağ ne kadar bilmiyoruz. Farklı projeler sunabilir ve bunlardan birini seçmemizi isteyebilirler. Elbette bu rakamın bize uygun olması gerekiyor çünkü buradaki insanların yüksek meblağ ödeyecek güçleri yok. Eğer 50 bin civarında bir fiyatla gelinirse belki düşünülebilir.

Yeni sunulacak projede konut artışı var mı yok mu? Buna bakmamız lazım. Eğer konut artışı varsa ve burada bir ticari dönüşüm yapılması planlanıyorsa biz bu bedeli neden ödeyelim? Eğer yoksa tamam o bedeli verelim. Bir kısmını devlet, bir kısmını vatandaş ödesin ve bu dönüşümü yapalım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.