Hava Durumu

Bursa birincisi olan Sidal Yaşar, tercih edeceği üniversiteyi açıkladı

LYS 2017 Bursa birincisi olan Sidal Yaşar, Galatasaray Üniversitesi Hukuk bölümü'nü tercih edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa birincisi olan Sidal Yaşar, tercih edeceği üniversiteyi açıkladı

Öğrencinin kayıtlı olduğu Ahmet Kırmızı Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ahmet Kırmızı, 2017 LYS sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ahmet Kırmızı Koleji'nin önceki yıllarda olduğu gibi 2017 LYS'de de farkını gösterdiğini, LYS Türkiye 31'incisi Sidal Yaşar'ın 4 farklı puan türünde ilk 100'e girmeyi başardığını söyledi.

Kırmızı, "2017 LYS sonuçlarına göre elde ettiğimiz yüksek başarı ile öğrencilerimize, Türkiye'nin seçkin üniversitelerinin kapılarını sonuna kadar aralamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eder, öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dileriz. Tercih döneminde rehber öğretmenlerimizle kurduğumuz "Bursa'nın Tercih Platformu" ile öğrencilerimize yardımcı olacağız" dedi.

Başarısında öğretmenlerinin çok büyük katkısı olduğunu belirten başarılı öğrenci Sidal Yaşar ise, "Düzenli ve istikrarlı çalıştım. Başarı bir anda olmuyor. Günlük, aylık programlarım vardı ve hangi gün ne çalışacağımı belirlemiştim" diye konuştu.
LYS adaylarına da tavsiyelerde bulunan Yaşar, düzenli, istikrarlı çalışmanın yanı sıra sınıf içi grup çalışmalarının önemine dikkat çekti. Okul Müdürü Kırmızı, Ahmet Kırmızı Anadolu ve Fen Lisesi'nde gerçekleşen törende Bursa birincisi Sidal Yaşar'a dizüstü bilgisayar hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.