Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

Haftalardır istifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün yaptığı bir açılış sonrası görevi bıraktığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

Başkan Recep Altepe, saat 16.00'da Kaplıkaya Köprüsü'nün açılışına katıldı. Hizmetleri hakkında bilgi veren Recep Altepe, akabinde basın açıklaması yaparak istifa ettiğini açıkladı. Altepe, yerel yönetimlerde bir değişim ve dönüşümün başladığını, kendisinin de bu karara ters düşmeyeceğini belirtti.

FETÖ'yü kastederek herhangi bir cemaatle bağlantılarının olmadığına vurgu yapan Altepe, hizmetlerini en başarılı şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Altepe şunları söyledi:

 "Son günlerdeki gelişmeler, Bursa'nın değil Türkiye'nin gündemi oldu. Bununla ilgili de birkaç cümle söylemek istiyorum. Şu anda da görüldüğü gibi, burada da yaşadığımız gibi Bursa ve Bursalı hemşerilerimize hizmet etmek, dert ve sıkıntılarını çözmek, Bursa'ya eserler bırakmak yolunda gece gündüz çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu işi de adeta bizler ibadet olarak yerine getiriyoruz. Ve bunu yaparken de herkese, şehrin gelişmelerine katkı sağlamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursalı hemşerilerimiz arasında ayrım yapmamaya gayret ediyorum. Bu konuda mahcup olmamak amacıyla, Bursalı bir kişi için en önemli konu bu. Dedikodu ve şüphe oluşturacak tüm işlerden kaçındık.

Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin etmedik, bunlara da dikkat ettik. bizler de dedikoduya vesile olmaması amacıyla belediye başkanı görevine başlayınca tüm işyerlerimi kapattım. Ve belediye başkanı olarak hizmet ettim. Bursa ile yatıp kalktık, herkesin fikrini aldık, yeter ki katkı sağlasınlar. Tüm Bursa dinamikleriyle birlikte, kent konseyi ve eski belediye başkanlarımızla herkesle el ele çalıştık. Tüm kurum kuruluşlarla da başta belediyelerimiz olmak üzere, parti teşkilatlarımızla örnek bir uyum sergiledik. Bunların sonucunda güzel Bursamıza binlerce eser kazandırdık.

Her girdiğimiz seçimlerden de zaferle çıktık. En son 16 Nisan referandumunda da 6 büyük şehirde de yüzde 50'nin üzerinde oy alma başarısını gösterdik. Yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık. Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi. Her zaman için güvenimizi koruduk.

Fakat son günlerde özellikle bizimi için çok değerli olan, gözbebeğimiz AK Parti'nin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan yeniden yapılanma, değişim ve dönüşüm projesi adı altında bir eylem başlatıldı. Duyuruldu ki Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor. 39 yıllık siyasi hayatımızda, buradaki tüm bağımlılığımız Milli Selamet, Refah, Fazilet ve AK Parti olarak devam etti. Görevlerimizi şerefimizle yapmış olduk.

Başka hiçbir camiayla da bağımız bulunmamakta. Böyle bir teşkilat terbiyesi ve tecrübesi olan ömrünü bu davaya adamış biri olarak, hem siyasi görevlerde hem de belediye görevlerinde hep hizmet hep işbirliği konusunda adımlar attım. İbadet olarak gördüğüm bu yolda kavgadan yana hiç olmadım, muhalefette 10 yıl eski belediye başkanlarıyla da yaşadık. Kent kültürünü de ortaya koyduk.

Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlarda da ülkeme hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Alnımız ak, başımızda dik. Özellikle bizi değerli oylarıyla seçen partili veya partisiz bizden hizmet bekleyen tüm Bursalı hemşerilerimin anlayışla karşılayacağını biliyorum."

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe kimdir?

1959 senesinde dünyaya gelen Recep Altepe doğma büyüme Bursalıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa´da tamamlayan Altepe, Gazi Üniversitesi'nde eğitimini devam ettirdi.

Burada Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1983 senesinde kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işlerini yürütmüştür.

Recep Altepe, 2004 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 ve 2014 Türkiye Yerel Seçimleri'nde ise AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Altepe aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik arkadaşı...

NELER OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimlerde yenilemeye gitme kararının ardından ilk istifa kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş'ten geldi.

Topbaş 22 Eylül'de yaptığı açıklama ile 2004 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İBB'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Topbaş, "Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna müsaade etmem. Asla etmem. Ben bugün itibarıyla buradaki belediye başkanlık görevimden ayrıldım, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Şu anda partimin bir üyesiyim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz" diyerek AK Parti üyeliğinden ayrılmadığının altını çizdi.

Partisinin ve genel başkanının uygun görüp, 2004 yılında İBB başkanlığı görevini kendisine tevdi ettiklerini ifade eden Topbaş, şöyle konuştu:

"Özellikle sayın genel başkanıma, partimin her kademesindeki görevlilerine teşekkür ediyorum. Beni İstanbul sathına çıkarttılar, buradan Türkiye ve dünya tanıdı ve İstanbul gibi emanet bir şehre, müjdelenmiş bir şehre başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar. Bundan dolayı yanımda duran, destek veren, bana gönlünde yer ayıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üzerimde hakları var bunu biliyorum. Hatırlarım dün gibi hemen şurada medya kayıtlarımızda vardır, bundan 13 yıl 5 ay 20 gün önce yine bir cuma günü dönemin belediye başkanlığını yapmış olan Ali Müfit Gürtuna'dan mührü almak üzere buradaydım. O zaman konuşmalarımda ifade ettim, 'emanet bir şehir ve emaneti devralıyorum, emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz' dedim. Bütün siyasi hayatımda ve buradaki görev sıramda da hep emanet olarak baktım."

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise 2 Ekim'de istifa ettiğini açıkladı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa ettiğini yazılı bir açıklama ile duyurdu. Keleş, damadının FETÖ'den tutuklanması ve 2016 yılında 650 bin TL'ye aldırdığı makam otomobiline karşı yapılan eleştirilere verdiği cevapla gündeme gelmişti. Keleş, "Tüm belediye başkanları Mercedes'le, Audi ile gelsin, Düzce Belediye Başkanı Passat mı çeksin yanlarına? Böyle mi olsun istiyorsunuz?" demişti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da 18 Ekim'de görevini bıraktığını belirtti.

Akdoğan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, 8,5 yıl önce 58,5 milyon lira borçla devraldıkları belediyede borçları bitirdiklerini belirtti. Kasasında 26 milyon 500 bin lira parası olan belediyeyi kendisinden sonra geleceklere devrettiğini vurgulayan Akdoğan, "Bu hizmetlerin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım'a, Bakanlar Kuruluna, milletvekillerine, diğer ilgililere ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

İki belediye başkanının istifa etmesinin ardından, gözler Bursa, Ankara, Balıkesir belediye başkanlarına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan metal yorgunluğunu dile getirerek, 3 başkanın doğru bir karar verdiğini, diğer 3 başkanın da yakın zamanda gerekeni yapacağını beklediklerini ifade etti.

Erdoğan adı geçen başkanların istifa etmemekte direnmeleri halinde gereğini yapacaklarını söylemişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelecek. İddialara göre Başkan Gökçek geçtiğimiz hafta çalışma odasındaki eşyalarını topladı...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.