Hava Durumu

Bursa Büyükşehir'den yeni EDS açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Murat, EDS ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Büyükşehir'den yeni EDS açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Murat, EDS ihalesi açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımda yer alan ifadeler şöyle:

YALAN 1 İhale işin uzmanı olmayan inşaat firmasına davet usulü ile verildi.

GERÇEK 1 İhale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca açık davet usulü ile ve ilan edilerek yapıldı. Turkcell ve Aselsan gibi kuruluşların ilgilendiği ihaleye katılmak için aralarında Türk Telekom'un da olduğu 22 firma dosya aldı. İhale şartlarının mali olarak ağır olması nedeniyle 2 firma ihaleye girmiş ve CABA Grup en iyi teklifi vermiştir. Ayrıca ihale süreci neticelenmemiş, inceleme süreci devam etmektedir.

YALAN 2 İhalede ceza garantisi verildi, sistemi Bursalılar finanse edecek.

GERÇEK 2 İhale şartnamesi gereği, tüm yatırımları yapacak olan yüklenici, sistemin bakım ve onarımını 10 yıllığına üstlenecektir. Şartnamede belirtilen 10 yıllık 14 milyon 400 bin trafik cezası limiti ise, hizmet süresi veya miktarı için üst limittir. Taahhüt değil, sınırlamadır. Benzer biçimde hayata geçirilen Edirne Belediyesi EDS sistemi üst limit olmadan işletilmekte ve Edirneli sürücülere sınırsız olarak ceza kesilebilmektedir.

YALAN 3 İhale, EDS sistemlerinde uzman olmayan yandaş firmaya peşkeş çekildi.

GERÇEK 3 İhaleye en iyi teklifi veren Ankara merkezli CABA Grup, halihazırda CHP'li Edirne Belediyesi'nin EDS sistemini herhangi bir ceza adeti sınırlaması olmadan işletmektedir.

YALAN 4 Sinyal vermeyen, şerit değiştiren, müzik dinleyen, cep telefonu ile konuşana ceza yazılacak, sürücülerin özel hayatına müdahale edilecek Bursalılar mağdur edilecek.

GERÇEK 4 Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da EDS sistemi aracılığıyla; sadece hız limiti ihlali, kırmızı ışık ihlali ve hatalı parklanma' gibi Bursa'nın trafik yüküne sorun üreten eylemlere ceza kesilebilecektir.

YALAN 5 Ceza garantisi verilen ihale ile bütün sistemin finansmanı Bursalı sürücülerden çıkarılacak.

GERÇEK 5 EDS sisteminin sadece kurulum maliyeti 230 milyon TL'dir. Işletme masrafları ve finansman maliyeti ile 10 yıllık toplam maliyet 1,2 milyar TL'yi bulmaktadır. Bu sistem için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından çıkacak garanti ödeme sadece 80.1 milyon TL'dir. Hız limitlerine uyan, kırmızı ışıkta geçmeyen ve park ihlali yapmayan hiçbir vatandaşın cebinden tek kuruş çıkması asla söz konusu değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.