Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Meclisi'nde ortalık karıştı! 'Bana yalancı diyemezsin'

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin devam eden görüşmelere 'yalancı' tartışması damga vurdu. CHP'li meclis üyesi Galip Gür'ün "Beni kendinizle karıştırmayın, ben yalan yanlış konuşmam" sözlerine tepki gösteren Başkan Alinur Aktaş, "Bana yalancı diyemezsin" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Büyükşehir Meclisi'nde ortalık karıştı! 'Bana yalancı diyemezsin'

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) Yıldırım Bayezid Salonu'nda gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına Başkan Alinur Aktaş ve CHP'li Meclis Üyesi Galip Gür arasındaki gerilim damga vurdu. 

Galip Gür, Meclis gündeminde 31'inci madde 'Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonları'nın, Su fiyatlarında indirim yapılması ile ilgili müşterek raporu' görüşülürken söz aldı. Komisyonların hazırladığı raporda 'su fiyatlarına indirimin uygun bulunmadığını' vurgulayan Gür, "İndirim neden uygun görülmedi? Daha açıklayıcı bir rapor olmaz mıydı?" dedi. Başkan Aktaş'a "İndirim olmaması sizin tasarrufunuz mu?" diye soran Gür, "Derdi vatandaş olduğunu iddia eden sayın başkan bu indirim komisyonda neden reddedildiğini izah edin" diye çağrı yaptı. 

Gür, "Vatandaşın ekonomik sıkıntı içinde olduğu tartışılmaz bir gerçek. Hele pandemiyle birlikte vatandaş 10 kat daha sıkıntılı bir dönemde. Su fiyatlarında neden indirim olmadığı açıklanması gerekir" dedi. Bursa'da su fiyatlarının İstanbul'dan pahalı olduğunu söyleyen Gür, araştırmaları kapsamında su fiyatları yüksekliği sıralamasında Bursa'nın 25 büyükşehir arasında 7'inci olduğunu söyledi.

Başkan Aktaş, bu sıralamanın yanlış olduğunu söylerken Ocak ayındaki birinci oturuma gerçek rakamları getireceğini vurguladı. Bilgilerin doğru olduğunu savunan Gür, "Beni kendinizle karıştırmayın. Ben kolay kolay yanlış yalan iş yapmam" ifadelerini kullandı. Gür'ün bu sözlerine tepki gösteren Aktaş, "Sen benim yalan konuştuğumu mu söylüyorsun?" dedi. Gür, "Kendinizle karıştırmayın beni" diye tekrarladı. Gerilimi tırmandıran sözler üzerine Aktaş, "Terbiyesizlik yapmayın lütfen. İthamlarla konuşmalar yapıyorsunuz. Ben insan gibi dinliyorum sizi. Asla kabul etmiyorum bu sözü. Sen böyle konuşamazsın, buna hakkın yok. O sözünüzü lütfen geri alın" dedi. 
AK Parti grubu da Gür'ün sözünü geri alması için çağrı yaptı. Gür, 'yalancı' demediğini başkan Aktaş'ın kendisine yalancı dediğini savundu. Gerilimin tırmandığı dakikalarda Aktaş,

"Siz beni yalancılıkla itham edemezsiniz. Herkes şerefi ve onuru için yaşar. Bana kimse yalancı diyemez. Sen bana yalancı diyemezsin. Bu terbiyesizliktir. Bu tavrı takındığınız sürece ben de siz terbiyesiz diyorum" ifadelerini kullandı. 

Gür, "Eğer o sözü kullandıysam geri alıyorum. Ben farkında değilim öyle dediğimin" cevabı verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.