Hava Durumu

Bursa CHP heyetinden sel mağduru esnafa destek: 'Belediye Meclisi'nde gündeme getireceğiz'

Bursa'da meydana gelen sağanak yağış hayatı felç ederken, başta Kapalıçarşı ve Uzunçarşı olmak üzere kent merkezinde birçok dükkan sular altında kaldı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve İl Başkanı İsmet Karaca esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2020 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa CHP heyetinden sel mağduru esnafa destek: 'Belediye Meclisi'nde gündeme getireceğiz'

Çarşıda incelemelerde bulunan, alt çarşının elektriğinin de kesik olması nedeniyle karanlıkta gezen CHP heyeti, aydınlatmayı cep telefonlarından sağladı.

Bursa'da ekonominin kalbinin Kapalıçarşı ve çevresindeki hanlar bölgesinde attığını belirten CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, bölgede ciddi bir altyapı sorunu bulunduğunu ve her yoğun yağıştan sonra benzer görüntülerin yaşandığını belirterek, "Esnafımız ciddi sıkıntı yaşıyor. Burası 600 yıllık bir çarşıdır. Bursa'nın en değerli yeridir. Burada bu çağda bu sorunlar yaşanıyorsa, demek ki Bursa'nın ciddi bir yönetim sorunu vardır. Milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Osmangazi İlçe Başkanımız Mete Akyolcular ve il yöneticisi ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu sorunların çözülmesi için baskı unsuru oluşturacağız, sorunları gereken yerlere ileteceğiz ve ilk Belediye Meclisi'nde konuyu gündeme getireceğiz" şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da altyapı sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bursa'da yağışın ardından Kapalıçarşı ve çevresini sel bastı. Görüntüleri zaten herkes sosyal medyada gördü. Kapalıçarşı alt katta altyapı yetersiz. Buranın klima sorunu var. Klima çalışmadığı için hem sıcak oluyor hem de klima dışarıdan aldığı havayı buraya verdiği için sağlık açısından da koruyucu nitelik taşıyor, o da yapılmamış durumda" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.