Hava Durumu

Bursa'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Bursa'nın Gemlik ilçesinde tören düzenlendi. Tören kapsamında Gemlik Körfezi açıklarında bekleyen gemiler gösteri yaparken, bazı balıkçı tekneleri de kıyı şeridinde selamlama geçişi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Liman Başkanlığı organizasyonuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde başlayan törenin ardından deniz şehitleri anısına suya çelenk bırakıldı.

Törene, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Liman Başkanı Asım Sulu, daire müdürleri ve vatandaşlar iştirak etti.

Yalova Valiliğince düzenlenen programa katılanlar, Setur Marina'da hazırlanan tekne ile denize açıldı.

Liman Başkanı Nurullah Hakan Pekşen, denizdeki seyir sırasında yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl etkinlikleri sınırlandırdıklarını bildirdi.

Yalova'nın denizcilikte bir marka şehir olma yolunda ilerlediğini belirten Pekşen, "Yalova'daki tersanelerimiz Türkiye'deki en büyük tersaneler bölgesi olma konumuna gelmiş durumda. Bu bizim için büyük bir kıvanç ve gurur kaynağı. Aynı zamanda tersanelerimiz istihdam anlamında Yalova'ya büyük katkı sağlamakta ve çok özel projeler gerçekleştirilmekte. Elektrik, LNG gibi katma değeri yüksek olan verimli projeler gerçekleştirilmekte." diye konuştu.

Daha sonra balıkçılar ile kamu ve özel kurum ve kuruluşlara ait tekneler kortej oluşturarak Yürüyen Köşk açıklarına geldi. Yalova Valisi Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ve Liman Başkanı Pekşen tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve deniz şehitleri anısına suya çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.