Hava Durumu

Bursa'da 2 kızın boğulduğu faciada flaş gelişme!

Bursa'da İznik Gölü'nde yaşanan boğulma olayı sonrasında mahalle sakinlerinin çocuklarını pikniğe getirdiği belirlenen ve Yıldırım'daki bir tekstil atölyesinin sahibi olan şahıs, jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 2 kızın boğulduğu faciada flaş gelişme!

Orhangazi'de dün meydana gelen olayda, Bursa'nın Yıldırım ilçesinden komşu çocuklarını ailesiyle birlikte İznik Gölü sahiline getiren ve gölde yüzerken 2 çocuğun boğulduğu olay sonrasında jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Muzaffer Aruk, buradaki ilk ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gölde boğulma tehlikesi yaşayan çocukların Muzaffer Aruk'un işlettiği tekstil atölyesinde çalıştığı iddia edilmişti.

Muzaffer Aruk ise çocukların yanlarında çalışmadığını, mahalledeki komşularının çocukları olduklarını ve onları alarak pikniğe getirdiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Merkez Yıldırım ilçesindeki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 kişilik grup, piknik yapmak için İznik Gölü Orhangazi sahilindeki çamlık alana gelmiş, yüzmek için girdikleri gölde batmaya başlayan 8 kişiden 6'sı çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmış, Vildan Salçın ve Fatma Salman (13) ise suda kaybolmuştu. 

Olay yerine 112 acil servis, Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Bursa Deniz Polisi çağrılmış, dalgıç polisler yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Salçın ve Salman'ın cansız bedenine ulaşmıştı.

GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

Öte yandan İznik Gölü'nde boğulan 2 çocuktan Vildan Salçın'ın cenazesi bugün defnedildi. Salçın'ın (12) cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından alınarak, merkez Yıldırım ilçesindeki Vakıf Merkez Camisi'ne getirildi. Törene, çocuğun ailesi ve yakınları ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vildan Salçın'ın cenazesi, burada kılanın namazın ardından Vakıf Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bu arada, aynı olayda hayatını kaybeden Fatma Salman'ın cenazesi ise dün akşam saatlerinde Kestel ilçesine bağlı Turanköy Mahallesi'nde defnedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.