Hava Durumu

Bursa'da 24 okul binasıyla ilgili alınan yıkım kararına tepki: 'Yeni bir kaos...'

Bursa'da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 24 okul binası için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, "Bu binaların çürük olduğu bilgisi yeni bir bilgi değil. Yeni bir kaosun daha kapısı aralanmış oldu" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 24 okul binasıyla ilgili alınan yıkım kararına tepki: 'Yeni bir kaos...'

Bursa Valiliği, yapılan kontroller sonucunda deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen 24 okul binasıyla ilgili yıkım kararı alındığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, "Bu kararla yeni bir kaosun daha kapısı aralanmış oldu. Ancak; bu binaların çürük olduğu bilgisi yeni bir bilgi değil. Bursa Valiliği ve Bakanlığın bu binaların deprem tahkik raporlarını 2015 yılında yaptığını 2017'de kamuoyuna açıklamıştık.  Gerçeğin bir kısmını 2017'de itiraf etmişlerdi, Elazığ depremi de gerçeğin bir kısmını daha itiraf etmelerine neden oldu. Bursalı veliler okulların geri kalanının sağlam olup olmadığını, 150 okulun tamamının deprem tahkik raporlarının kamuoyuna açıklanması ile anlayıp rahatlayabilirler. Aksi halde yıkım kararı verilen okul sayısını toplamda 37 kabul edip 113 okulun daha çürük olduğuna dair şüpheyi taşımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.