Hava Durumu

Bursa'da 300 lira için bir can gitti! Gözyaşları içinde anlattı: Keşke ben ölseydim

Bursa'da kendisinden 300 lira alacağını isteyen Azerbaycan vatandaşını bıçaklayarak öldüren sanık savunmasını gözyaşları içinde yaptı. "Bana sandalye ile vurdu. Ben de karpuz kestiğimiz bıçağı kendimi korumak için elime aldım, rastgele salladım. Bıçak ona denk geldi. Keşke ben ölseydim. Pişmanım" diyen sanık 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 300 lira için bir can gitti! Gözyaşları içinde anlattı: Keşke ben ölseydim

Geçen yıl 7 Temmuz'da Görükle Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ailesini Azerbaycan'da bırakarak Türkiye'ye gelen Ahıska Türk'ü 1 çocuk babası Süleyman Nufarov, (27) Bursa'da Süleyman K.'nin (41) yanında bir inşaatta çalışmaya başladı. Bir süre sonra işten ayrılan Nufarov, Süleyman K.'nin çalıştığı inşaata giderek, Azerbeycan'a döneceğini belirtip, alacağı olan 300 lirayı istedi. İkili arasında çıkan tartışmada Süleyman K., Nufarov'u bıçakla yaraladı. Süleyman Nufarov kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybederken, şüpheli tutuklandı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılan Süleyman K., son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan sanık, "Olay günü Süleyman Nufarov, 300 lira civarında parasını istemek için yanıma geldi. Ben ona parasını vereceğimi söyledim. Bana 'Bugün senden o parayı fazlasıyla alacağım' deyince, 'Kimse benden fazla para alamaz' diyerek tepki gösterdim. Bunun üzerine tartışma büyüdü. Süleyman bana sandalye ile vurdu. Ben de karpuz kestiğimiz bıçağı kendimi korumak için elime aldım, rastgele salladım. Bu sırada Süleyman omzumdan tutup kendisine çevirince istemeden bıçak ona denk geldi. Süleyman'ın hastanede öldüğünü öğrendim" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın müebbet hapsini talep etti. Son sözü sorulan sanık, gözyaşlarına hakim olamayarak, "Keşke ben ölseydim, bu hadise yaşanmasaydı. Olaydan sonra kaçmadım. Kendim teslim oldum. Pişmanım, bunları yaşamak istemezdim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa ilk müebbet hapis cezası verdi. Ardından iyi hal ve tahrik indirimi uygulayan mahkeme, sanığın cezasını 15 yıla düşürdü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.