Bursa'da yetişen karpuzlara büyük rağbet var. Öyle ki İnegöl Çavuşköy'de toplanan karpuzlar daha ilçe merkezine indirilmeden tükeniyor.
Haber Giriş Tarihi: 31.07.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çavuşköy sakinlerinin yüzde 90'ının üretimini yaptığı karpuz adeta yok satıyor. 400 dönüm alanda susuz yöntemle yetiştirilen karpuzlardan bu sene 2 bin ton rekolte bekleniyor. Tadı ve sulu olmasıyla İnegöllülerin damağına hitap eden karpuz, İnegöl şehir merkezine inemeden tükeniyor.
Çavuşköy Muhtarı Hasan Akalın, "Karpuz hasadımız başladı.Bu yıl 400 dönüm karpuz ektik. Bu sene oldukça verimli geçti. Geçen yıla nazaran daha çok verim aldık. Dönümünden 5-6 ton civarında karpuz almaktayız. Bu sene rekoltemiz 2 bin ton civarında olur" dedi.
MERKEZE İNEMİYORUZ
İnegöl'de taleplere yetişemediklerinin altını çizen Akalın, "Çok aşırı talep var. Karpuzumuz tatlı ve sulu. İhracat düşünüyoruz. Alıcılar bizi arıyorlar ama bize yakın olan Akhisar'dan merkeze inemiyoruz. Römorkları doldurup mahalleye indiğimizde karpuzlar kısa sürede tükeniyor. Yok satıyoruz. Adana karpuzu önce hasat edildiği için biz de tükettik. Bizim karpuzumuz Adana karpuzundan kat kat üstün. En azından biz organik ürün yetiştiriyoruz. Sulama yapmıyoruz, herhangi bir tarım ilacı kullanmıyoruz. Çekirdekten alıp fide olarak yetiştirdikten sonra ekim yapıyoruz. Büyük alanlarda karpuz üretimi yapmadığımız için bizim karpuzun kalitesi yüksek" ifadelerini kullandı.
Karpuzun kilosunu 1 TL'ye sattıklarını ifade eden Hasan Akalın, "Hasadımızı imece usulü yapıyoruz. Sulama yapmıyoruz. Ağırlı 9 ila 13 kilo arasında değişiyor" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da Adana karpuzuna rakip çıktı
Bursa'da yetişen karpuzlara büyük rağbet var. Öyle ki İnegöl Çavuşköy'de toplanan karpuzlar daha ilçe merkezine indirilmeden tükeniyor.
Çavuşköy sakinlerinin yüzde 90'ının üretimini yaptığı karpuz adeta yok satıyor. 400 dönüm alanda susuz yöntemle yetiştirilen karpuzlardan bu sene 2 bin ton rekolte bekleniyor. Tadı ve sulu olmasıyla İnegöllülerin damağına hitap eden karpuz, İnegöl şehir merkezine inemeden tükeniyor.
Çavuşköy Muhtarı Hasan Akalın, "Karpuz hasadımız başladı.Bu yıl 400 dönüm karpuz ektik. Bu sene oldukça verimli geçti. Geçen yıla nazaran daha çok verim aldık. Dönümünden 5-6 ton civarında karpuz almaktayız. Bu sene rekoltemiz 2 bin ton civarında olur" dedi.
MERKEZE İNEMİYORUZ
İnegöl'de taleplere yetişemediklerinin altını çizen Akalın, "Çok aşırı talep var. Karpuzumuz tatlı ve sulu. İhracat düşünüyoruz. Alıcılar bizi arıyorlar ama bize yakın olan Akhisar'dan merkeze inemiyoruz. Römorkları doldurup mahalleye indiğimizde karpuzlar kısa sürede tükeniyor. Yok satıyoruz. Adana karpuzu önce hasat edildiği için biz de tükettik. Bizim karpuzumuz Adana karpuzundan kat kat üstün. En azından biz organik ürün yetiştiriyoruz. Sulama yapmıyoruz, herhangi bir tarım ilacı kullanmıyoruz. Çekirdekten alıp fide olarak yetiştirdikten sonra ekim yapıyoruz. Büyük alanlarda karpuz üretimi yapmadığımız için bizim karpuzun kalitesi yüksek" ifadelerini kullandı.
Karpuzun kilosunu 1 TL'ye sattıklarını ifade eden Hasan Akalın, "Hasadımızı imece usulü yapıyoruz. Sulama yapmıyoruz. Ağırlı 9 ila 13 kilo arasında değişiyor" dedi.
En Çok Okunan Haberler
Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki Türk vatandaşları için seyahat uyarısı
Fenerbahçe, şampiyonluk kupasını kaldırdı
Başkan Bozbey: İsteğimiz ülke ve dünya pazarında öne çıkmak
Bursaspor’dan Ertuğrul Kurtuluş açıklaması
Bursaspor, hazırlıklarını sürdürdü
Filmden ilk kareler geldi
Uraz Kaygılaroğlu'na sert tepki
Cem Yılmaz'dan o paylaşıma ilişkin açıklama geldi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar