Hava Durumu

Bursa'da akıl almaz vurgun! Kirli oyununa kızını ve eşini de alet etti

Tam 11 yıldır Bursa'da dahil birçok şehri dolaşıp yerel ve yaygın medyayı kullanarak beyninde "tümör var" dediği kızı için yardım toplayan şahsın üzerine kayıtlı 3 katlı ev ile biri Mercedes marka olmak üzere iki otomobil çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da akıl almaz vurgun! Kirli oyununa kızını ve eşini de alet etti

-Onuralp ÖZALP-

Türkiye'de son yıllarda duygu sömürüsü yaparak, para kazanmak bir meslek haline geldi. Telefonla yapılan dolandırıcılıktan farkı olmayan duygu sömürüsü için bazen bir valinin, bazen bir belediye başkanının veya ünlü bir işadamının ismi kullanılabiliyor. İşte benzer şekilde yapılan bir başka duygu sömürüsü ise sağlıkla ilgili.

Kastamonu'nun Araç ilçesinde ikamet eden Ünal G., yıllardır  il il dolaşıp, bazen kızının bazen de eşinde beyin tümörü olduğunu söyleyerek, hayırseverlerden para talebinde bulunuyor. Ünal G., her gittiği şehirde görüştüğü gazetecilere kızı veya eşi için gereken ilacın parasını devletin karşılamadığını anlatarak, mağduriyetinin haber yapılmasını sağlıyor.

450 AVRO'LUK İĞNE

Ünal G.'yi ilk olarak 2007 yılında Milliyet'in sütunlarında görüyoruz. 1999 depreminde 2 çocuğunu kaybettiğini anlatan Ünal G., eşinin kanser olduğunu ve hayatta kalan tek kızının da beyninde ur olduğunu söylüyor. Kızının tedavisi için ayda 2 defa Ankara'ya gitmek zorunda olduğunu söyleyen Ünal G., tanesi 450 avro olan 14 iğneye ihtiyaç duyduğunu belirterek hayırseverlerden yardım talep ediyor.

BURSA'YA DAHA ÖNCE GELMİŞ

Ünal G.'nin ismini 2013 yılında da Bursa'da duyuyoruz. Hayırseverlerin duygularını sömürmek için geldiği Bursa'da bir gazeteye konuşan Ünal G., aynı hikayeyi biraz değiştirerek, bir kızını depremde kaybettiğini, bir oğlunun da trafik kazasında öldüğünü açıklıyor. Bursa'da hamallık yaptığını anlatan Ünal G., hayattaki tek dayanağının kızı olduğunu söyleyerek tanesi 450 avro olan iğne parasını burada da dile getiriyor.

GİTMEDİĞİ ŞEHİR YOK!

2014 yılında da Ünal G.'yi önce Antalya'da sonra da Mersin'de görüyoruz. Mevsimlik işçi olarak geldiğini söyleyen Ünal G., günde 1-2 kilo salep toplayarak geçimini sürdürmeye çalıştığını ama büyük kızı Duygu G.'nin ölüm döşeğinde olduğunu haber ajanslarına anlatıyor. 2016 yılında İzmir'de, 2017 yılında da Manisa'da aynı hikâyeleri gazetecilere anlatıyor.

5 YIL SONRA YENİDEN

Yıllardır anlattığı hikâyelere acıyarak para yardımında bulunan hayırseverleri duygu sömürüsüyle dolandıran Ünal G., tekrar Bursa'ya gelerek gazetecilere ve haber ajanslarına mağduriyetini anlatıp, para yardımı almak istediğini anlattı. YeniDönem gazetesine de telefonla ulaşan Ünal G., zor durumda olduğunu açıkladı. Bursa'da yayın hayatını sürdüren bir gazetenin 13 Mart tarihinde yayınlanan haberini referans gösteren Ünal G., acilen paraya ihtiyacı olduğunu söyledi.

MASKESİ DÜŞTÜ!

İl il dolaşarak hayırseverlerin duygularını sömüren Ünal G.'nin maskesini YeniDönem gazetesi düşürdü. Yapılan araştırmalarda, Ünal G.'nin Bağ-Kur'lu olduğu, genel sağlık sigortasından yararlandığını ve devlete ait kurumlara hiçbir zaman başvurmadığı bilgisine ulaşıldı.

EV VE OTOMOBİLLER

Araç İlçe Kaymakamlığı'ndan edinilen bilgilere göre, 47 yaşındaki Ünal G.'nin üzerine kayıtlı 3 katlı ev ile biri Mercedes olmak üzere 2 otomobilinin olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Ünal G.'nin 2 kızı ve 1 oğlunun hâlâ hayatta olduğu, ailesinden herhangi birinin de hiçbir sağlık probleminin olmadığı gelen bilgiler arasında... İddiaya göre, Ünal G.'nin ikamet ettiği Araç ilçesine bağlı köyde, yaklaşık bin kişi yaşıyor. Birçok köy sakini ise geçimini dilencilik ve dolandırıcılıkla sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.