Hava Durumu

Bursa'da Akpınar'ın beklediği proje sonunda açıklandı!

Bursa'da yıllardır riskli binalarda yaşayan ve kentsel dönüşüm bekleyen Akpınar Mahallesi (1050 Konutlar) sakinleri için güzel haber geldi. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, beklenilen taslak projenin hazır olduğu aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2021 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2021 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Akpınar'ın beklediği proje sonunda açıklandı!

Serap ÖZTÜRK

Bursa'nın kanayan yarası Akpınar'da mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği kentsel dönüşümde sona geliniyor. Riskli binalarda korku içinde yaşayan halk, yılan hikâyesine dönen dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor.

Yaşanan son gelişmede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taslak projeyi tamamlayarak, sunumunu yaptı.

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Dernek Başkanımız Mutlu Altın ile birlikte dernek yönetim kurulumuz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Gülten Kapıcıoğlu, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Murat Uşun ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü İbrahim Eken'nin katılımıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi binasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa / Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin detayları ve planları üzerinde bilgilendirmeler yapıldı.

PROJENİN DETAYLARI

-Eğer hak sahipleri taslak projeyi beğenerek benimsediği taktirde, dernek ofisimizde açılmış olan imza listesine Tapu ve kimlikleri ile gelerek imza atacaklardır.

-Hak sahipleri tarafından proje beğenme oranı yüksek olduğu taktirde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi mahallemize irtibat ofisi kurarak, netleşen proje ile ilgili detaylı bilgileri hak sahiplerine vererek sözleşme imzalayacaklardır.

-Akpınar Mahallesi'nde mevcut konut sayısı 2290 iken taslak projede öngörülen daire sayısı toplam 2718 adettir.

-Dairelerin yanında tüm alanda çoğunluğun binaların altında olacak şekilde 25.000 M2 ticari alan yapılacaktır.

-Binalar zemin +5 kat olarak inşaa edilecektir.

-Akpınar Mahallesi için tasarlanan projede mevcut daire tiplerinin öngörüsü yapılarak çeşitli metrekareler de 5 tip daire tasarlanmıştır. 2+1 daireler yine 2+1, 3+1daireler ise yine 3+1 olarak tasarlanmıştır.

-Tasarlanan daire tiplerine göre hak sahiplerinin ödeyeceği bedel 90.000 ₺ ile 135.000 ₺ arasında değişecektir.

-Hangi hak sahibinin ne kadar bedel ödeyeceği SPK lisanslı tarafsız değerleme firmaları tarafından yapılacaktır.

Kıymetli komşularımız, devletimiz tarafından bize sunulan bu öneriyi iyi değerlendirerek kararımızı vermeliyiz. Bu proje için toplum olarak vereceğimiz olumlu veya olumsuz karar hepimizin hayatını değiştirecek. Vereceğimiz olumlu karar ile belirli bir rakam ödeyerek depreme dayanıklı ve yeni binalarımıza kavuşacağız. Eğer olumsuz karar verirsek mevcut binalarımızda deprem korkusu ile oturmaya devam edeceğiz. Karar tamamen sizlerin karar tamamen bizlerin."

Dernek tarafından yapılan duyuruda, bakanlığın hazırladığı projedeki görseller de paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.