Hava Durumu

Bursa'da Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başladı

Bursa'da 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' bu yıl 31. kez düzenleniyor. Kortej yürüyüşündeki dansçılar yöresel kıyafetleri ile dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2017 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından '56. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında, bu yıl 31.'si düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', renkli ve coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Mehter Takımı konseriyle renklenen programda, dünyanın 22 ülkesinden Bursa'ya gelen ekipler, Atatürk Heykeli önünde güvercin uçurdu. Dünyaya barış ve dostluk mesajları gönderen dansçılar, daha sonra Atatürk, İnönü ve Cumhuriyet caddelerinden Zafer Plaza'ya kadar uzanan kortej yürüyüşünde vatandaşlarla buluştu. Yöresel kostümleriyle dikkat çeken dansçılar Bursalıların ilgi odağı oldu.

BARIŞ MESAJLARI...

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, bu yıl 31.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın bugünlere gelebilen nadir bir organizasyon olduğunu söyledi. Başkanvekili Karlık, 22 ülkeden gelen ekiplerin katıldığı yarışmanın, yarışmadan öte, dünya halklarının kültürlerini sergiledikleri bir atmosfer olduğunu ve Bursa'dan dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajları verileceğini vurguladı. Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın Bursa'ya değer katan ve kentin uluslararası alanda tanıtılmasını sağlayan önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Bursa'da, 7 - 12 Temmuz tarihleri arasında renkli görüntülere imza atacak olan yarışmaya Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Başkurtistan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Filipinler, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Şili, Tataristan ve Uganda'dan katılan halk dansları ekipleri, bu akşam saat 21.15'de de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek açılış programında gösterilerini sahneleyecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.