Hava Durumu

Bursa'da 'Araştırmaya Katkı' ödülü Ekrem Hayri Peker'in

Bursa Dergiler Platformu (c) tarafından verilen 2020 yılı 'Bursa'dan Edebiyata Katkı' ödülleri sahiplerini buldu. Araştırmacı yazar Ekrem Hayri Peker, araştırma ödülü ile onurlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'Araştırmaya Katkı' ödülü Ekrem Hayri Peker'in

Bursa'da çıkan Çinikitap, Eliz Edebiyat ve Sarmal Çevrim dergilerinin oluşturduğu, Bursa Dergiler Platformu (BUDEP) çatısı altında düzenlenen, Bursalı edebiyatçıların "Yaz/Kış Buluşması" etkinliğinde verilen 2020 yılının "Bursa'dan Edebiyata Katkı" ödülleri sahiplerini buldu.  Her yıl söz konusu dergilerin yanı sıra, Türkiye'de yayınını sürdüren diğer edebiyat dergileri ve yayımlanmış kitaplar da dikkate alınarak belirlenen ödüller; şiir, öykü-roman, deneme, eleştiri, çocuk edebiyatı, çeviri ve araştırma dallarında verildi.

BURSA MERKEZLİ ÇALIŞMALAR

2020 yılının Bursa'dan Araştırmaya Katkı ödülünün sahibi araştırmacı yazar Ekrem Hayri Peker oldu. BUDEP tarafından yapılan açıklamada Peker'in, yıllardır sürdürdüğü araştırma çalışmaları, Bursa merkezli tarih ve mekân, mitoloji, sinema ağırlıklı yazıları, kitapları ve internet yayıncılığı ile verimliliğini çok yönlü tanıtma eylemleri dolayısıyla bu ödüle layık görüldüğü vurgulandı. Ayrıca bu yıl yarışmanın içeriğinde değişiklik yapılarak okumaya katkı ödülü de verildi. Bu ödülün sahibi ise 15 yılı aşkındır Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde kitap okuma, yazar ağırlama etkinlikleri yürüten Melih Elal Okuma Grubu oldu.

Diğer dallarda ödüle layık gören isimler ise şöyle:

Şiire katkı ödülü- Mehmet Sadık Kırımlı

Öykü / Romana Katkı Ödülü- Muhsine Arda

Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü- Hasan Akarsu

Eleştiriye Katkı Ödülü- İbrahim Oluklu

Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü- Ümit Yaşar Selçik

Çeviriye Katkı Ödülü-Aytekin Karaçoban

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.