Hava Durumu

Bursa'da arkadaşını bıçakla doğrayan sanığın cezası belli oldu

Bursa'da arkadaşını vahşice öldürmekten yargılanan şahıs, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da arkadaşını bıçakla doğrayan sanığın cezası belli oldu

Bursa'da geçen yıl aralık ayında ortadan kaybolan Hüseyin Altı'nın (35), arkadaşı Akif Tamtürk (43) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Altı'nın telefon kayıtlarını inceleyen emniyet ekipleri, şahsın en son, arkadaşı Akif Tamtürk ile görüştüğünü tespit etti. Gözaltına alınan Tamtürk cinayeti itiraf ederek tüm ayrıntılarını anlattı.

Akif Tamtürk, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'canavarca his saiki veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebiyle son kez hakim karşısına çıktı. Polis, savcılık ve nöbetçi mahkemede cinayeti en ince detayına kadar anlatan sanık, mahkemede Hüseyin Altı'yı öldürmediğini iddia etti. Tamtürk, "İlk ifadeleri korktuğumdan dolayı verdim. Adliyeye çıkarken polis, 'Bizim dediğimiz şekilde ifade vermezsen ayaklarına sıkacağız' dedi. Ben maktulle görüştüm. Ancak şahıs benim evime gelmedi" dedi.

Yargılama süresince verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle, Mahkeme Başkanı Hakim İsmail Yılmaz'ın, "Ben 25 yıldır bu meslekteyim. Zaten bizim de karşımıza hep senin gibi mükemmel ve masum insanlar geliyor" diyerek tepki gösterdiği Akif Tamtürk'e tahrik indirimi yapılarak, 18 yıl hapis cezası verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.