Hava Durumu

Bursa'da asırlık çınara veda... Şerif Kutlucan son yolculuğuna uğurlandı!

100 yaşında hayata gözlerini yuman Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan'ın babası Şerif Kutlucan, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kutlucan'ın çok sayıda seveni ve yakını katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da asırlık çınara veda... Şerif Kutlucan son yolculuğuna uğurlandı!

Rusya'nın sıcak denizlere inme politikası çerçevesinde Kafkaslardan göçe zorlanan Terekeme Türklerinin gördüğü zulüm ve göç yollarında çektiği çilenin tanıklarından, asırlık çınar Şerif Kutlucan bugün toprağa verildi.

Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan'ın babası Şerif Kutlucan (100), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Muş'un Akçan Köyü'ne yerleştirilen Terekeme Türklerinin Anadolu'da yaşayan çınarı olarak kabul ediliyordu.

Kendisini ziyaret edenlere her sohbetinde, "Vatana, devlete ve millete sahip çıkılması gerektiğini ve bugünlere kolay gelinmediğini" öğütleyen Şerif Kutlucan ve merhum eşi Rabia Kutlucan adına oğulları Nurettin Kutlucan tarafından 2 yıl önce Yıldırım Ortabağlar Mahallesine bin 275 öğrencinin eğitim gördüğü ortaokul yaptırılmıştı.

Şerif Kutlucan'ın cenazesi, bugün 152 Evler Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde öğle namazına müteakip Bademli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(Şerif Kutlucan'a 2 yıl önce kendisinin ve eşinin adına yaptırılan okulun açılışında Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş tarafından plaket takdim edilmişti.)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.