Hava Durumu

Bursa'da av mevsimi pastayla kutlandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Tatkavaklı Avcılar Kulübü, av mevsiminin başlamasını pasta keserek kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2021 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da  av mevsimi pastayla kutlandı

Kara avcılığında 2021-2022 dönemi 21 Ağustos tarihinde başladı.Tatkavaklı Avcılık Kulübü üyeleri de bir araya gelerek, yeni dönemin kazasız geçmesi dileğiyle pasta kesti. 1971 yılında kurulan ve bugün 500' yakın üyesi bulunan Tatkavaklı Avcılık Kulübü Başkanı Zafer Efe, av döneminin bütün bölgelerde 21 Ağustos 2021 tarihi itibariyle bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başladığını söyledi.

Zafer Efe, "Alınan karar uyarınca çarşamba, cumartesi, pazar ve resmî tatillerde (idarî tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilâve olarak salı günü de yapılabilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini il şube müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.

Avcıların Merkez Av Komisyonunun Resmî gazetede yayımlanan 20 sayılı kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usûllerine uymaları mecburidir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.