Hava Durumu

Bursa'da bakkala giren gençler öyle bir şey yaptı ki, esnaf bile şaşırdı! 'Bu devirde böylesi kaldı mı dedim'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki gencin, bir bakkala giderek, zor durumda olan bir şahsın borcunu ödemesi şaşkına çevirdi. 21 senedir esnaflık yaptığını ifade eden şahıs, "İnsan bir tuhaf oluyor. Bu devirde böylesi kaldı mı dedim" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2019 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bakkala giren gençler öyle bir şey yaptı ki, esnaf bile şaşırdı! 'Bu devirde böylesi kaldı mı dedim'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki genç, Osmanlı döneminde ramazan ayında zenginler tarafından yoksulların esnafa olan borçlarını ödemesine dayanan "zimem defteri" geleneğini yaşattı.

İsimleri açıklanmayan iki genç, Turgutalp Mahallesi'ndeki bir bakkala giderek, "zimem defteri" geleneğini yaşatmak adına sıkıntıda olan ve ödeme yapamayan müşteri olup olmadığını sordu.

Teklif karşısında şaşıran iş yeri sahibi İsmail Cabir, defter tutmadığını söyleyerek, bilgisayar kayıtlarına baktığında zor durumdaki bir müşterisinin 620 lira borcu olduğunu aktardı.

Bunun üzerine iş yeri sahibine 500 lira veren ve kalan parayı tamamlamaya çalışan gençlere iş yeri sahibi de destek oldu ve bu hareket karşısında 120 lirayı da kendisinin sildiğini ifade etti.

Cep telefonuyla görüntülenen bu anlar, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından beğenilip paylaşıldı.

"Bu devirde böylesi kaldı mı dedim"

Bakkal İsmail Cabir,  21 senedir İnegöl'de esnaflık yaptığını ve yaşadığı bu olayın kendisini duygulandırdığını söyledi.

Osmanlı'dan kalma bir geleneğin yeniden canlandırıldığını belirten Cabir, şöyle konuştu:

"Gençlerden biri, 'Burada mağdur olan, borcunu ödeyemeyen bir kimse var mı' dedi. Borçlunun ismini ve soyismini dahi sormadı çocuk. Söyledim, rakamı bize takdim edip gitti. Böyle bir günde, böyle bir olaya vesile oldukları için bu genç kardeşimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İnsan bir tuhaf oluyor. Bu devirde böylesi kaldı mı dedim. Borcu olan arkadaşımızın borcu 620 liraydı. Arkadaş önce 500'ü çıkardı, üstünü de tamamlarken ona, '500'ü bırak, böyle bir şey yaptın sen, 120 lirayı da biz sildik' dedim. O şekilde kapattık arkadaşın hesabını." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.