Hava Durumu

Bursa'da barış ziyareti kanlı bitti! Baba ve oğluna kurşun yağmuru...

Bursa'da husumetli olduğu arkadaşını kendi evinde öldüren, babasını da yaralayan şahıs hakim karşısına çıktı. Sanık, "Barışmak için gelmişler ama ben evi bastıklarını sandım. Rastgele ateş ettim. Maksadım öldürmek değildi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da barış ziyareti kanlı bitti! Baba ve oğluna kurşun yağmuru...

Olay, Yıldırım Karapınar Mahallesi'nde 2016 yılında meydana geldi. İddiaya göre, Serhat Sertkaya ile Orhan Tekin kavga etti. Orhan Tekin ertesi gün babası Veysi Tekin'i de yanına alarak, barışmak için Serhat Sertkaya'nın evine gitti. Ancak görüşme sırasında yine kavga çıktı ve Serhat Sertkaya ruhsatsız tabancası ile rastgele ateş etti.

Kurşunlara hedef olan Orhan Tekin ile babası Veysi Tekin yaralanarak ambulans ile Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Orhan Tekin hayatını kaybederken, Veysi Tekin ise tedavi altına alındı. Serhat Sertkaya tutuklandı.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' suçundan hakkında dava açılan Serhat Sertkaya, son kez hakim karşısına çıktı. Sertkaya, "Olaydan bir gün önce Orhan Tekin ile kavga ettik. Sonraki gün benim olmadığım sırada evime gelmişler. Bunu haber alınca eve geldim. 'Baskın yaptıklarını' düşünerek rastgele ateş ettim. Maksadım öldürmek değil, korkutmaktı. Sonradan barışmak için geldiklerini öğrendim" dedi.

Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Serhat Sertkaya'ya cinayetten 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sertkaya'ya ayrıca 'yaralama' suçundan 2 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan da 2 yıl olmak üzere 4 yıl hapis cezası verildi. Bu cezalarda hükmün okunması ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.