Hava Durumu

Bursa'da başkanlardan giysi kumbarası açıklaması!

TeamTex adlı şirketin, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bağışlanan kıyafetleri sattığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapan Orhaneli ve Karacabey Belediye başkanları, firmanın niyetini anladıkları için birlikte iş yapmadıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da başkanlardan giysi kumbarası açıklaması!

-İsmail Arslan-

İhtiyaç sahiplerine yardım amacıyla oluşturulan kullanılmış giysi kumbaralarının toplama işini yürüten özel şirketin, elde ettiği kıyafetlerin büyük kısmını Afrika ülkelerine sattığı öne sürüldü. YeniDönem gazetesinin gündeme taşıdığı iddialara ilişkin Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'ndan açıklama geldi. Söz konusu firmanın 2 sene önce ilçenin farklı noktalarına giysi kumbaraları koyduğunu belirten Özkan, "Şirketle ilgili yaptığım araştırmada amaçlarının farklı olduğunu tespit ettim" dedi.

'DERHAL KALDIRIN!'

Şirket hakkında edindiği bilginin ardından ilgili firmaya giysi kumbaralarının kaldırılması yönünde talimat verdiğini ifade eden Başkan Özkan, "Daha sonra biz kendimiz ilçenin farklı noktalarına giysi kumbaraları koyduk. Şu an söz konusu uygulamayı belediye bünyesinde yürütüyoruz" diye konuştu.

'MÜSAADE ETMEDİM'

TeamTex adlı şirketinin giysi kumbaralarının kurulması için Orhaneli'nin de kapısını çaldığını belirten Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da, "İlçemize bu giysi kumbaralarından kurmak istediler ancak yaptığımız görüşmenin ardından işin içinde ticaret olduğunu fark ettim. Bu nedenle de Orhaneli'ne bu kumbaralardan konulmasına müsaade etmedim" dedi.

'İPTAL EDİLSİN'

Giysi kumbaralarıyla ilgili iddiaları gündeme taşıyan Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın ise bugün gerçekleştirilecek atık giysileri toplama ihalesinin iptal edilmesini isteyerek, "Bursalı hayırseverlerin duyguları istismar ediliyor. Osmangazi Belediyesi bu ihaleyi iptal etmeli. Belediyemiz bu işi kendi imkânları ile yapabilecek güce sahiptir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Mudanya, İnegöl, İznik, Gemlik, Karacabey ve Osmangazi'nin yanı sıra, İstanbul, Antalya, Balıkesir ve Kütahya'da da belediyeler adına kullanılmış giysileri toplayan Dubai asıllı Team Tex şirketinin, fakir fukaraya ulaşması için bağışlanan giysileri sattığı öne sürülmüştü. Belediyeler ve TeamTex arasında yapılan anlaşmaya göre, toplanan giysilerin yüzde 1'i belediyelere bırakılırken, yüzde 99'u ise şirkete kaldığı belirtilmişti. Belediyeler kendilerine düşen payı ihtiyaç sahiplerine dağıtırken, adı geçen özel şirketin ise kilosu 0.75 ile 1 dolar arasında rakamlarla Afrika ülkelerine sattığı iddia edilmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.