Hava Durumu

Bursa'da bekçiye 'hilafet' soruşturması sosyal medyada gündem oldu: #tebriklervali

Bursa'da hilafet çağrısı yapan mahalle bekçisiyle ilgili soruşturma açılmasının ardından sosyal medyada Vali Yakup Canbolat hakkında karalama kampanyası başlatıldı. Çok sayıda kullanıcı da Vali Yakup Canbolat'a #tebriklervali paylaşımlarıyla destek verdi. Valilik, söz konusu bekçinin sosyal medya paylaşımının görev niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle açıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bekçiye 'hilafet' soruşturması sosyal medyada gündem oldu: #tebriklervali

İsmail ARSLAN

Bursa bir bekçinin sosyal medya hesabı üzerinden hilafet etiketiyle paylaşım yapması üzerine soruşturma başlatıldı. Bursa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada 26 Temmuz 2020'de sosyal medya hesabından hilafet etiketi altında Kelime-i Tevhit görselli paylaşımda bulunan çarşı ve mahalle bekçisi İsmail Belindir hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"26 Temmuz 2020 tarihinde @belindir25 kullanıcı hesabından Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görselli paylaşımda bulunan ve ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan İsmail Belindir hakkında soruşturma açılmış olup, söz konusu soruşturma halen devam etmektedir" 

DUYURU SİLİNDİ, KONU SOSYAL MEDYAYA TAŞINDI

Valiliğin sosyal medya hesaplarındaki soruşturma duyurusu, bazı çevrelerce konunun bağlamından koparılmasının ardından kaldırıldı.  Ancak, konu sosyal medyanın gündemine oturdu. Bazı kesimlerin karalama kampanyalarına karşılık çok sayıda kullanıcı, Anayasa'da güvence altına alınan Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerini koruma adına başlatılan soruşturma nedeniyle Vali Yakup Canbolat'a #tebriklervali paylaşımlarıyla destek verdi.

VALİLİK'TEN YENİ AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yeni açıklamada da çarşı-mahalle bekçisine açılan soruşturmayla ilgili, sosyal medyada yapılan değerlendirmeler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.
Çarşı-mahalle bekçisi olan ve kamu güvenliğinden sorumlu bir personelin yapmış olduğu bir paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açıldığı aktarılan açıklamada, "Söz konusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.