Hava Durumu

Bursa'da bir orman yangını daha... Valilik'ten açıklama geldi!

Bursa'nın Kestel ilçesinin Gölbaşı mevkinde yangın çıktı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu alevler kontrol altına alındı. Bursa Valiliği de konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bir orman yangını daha... Valilik'ten açıklama geldi!

Yangın, öğle saatlerinde Kestel'e bağlı Gölbaşı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyün üst kısmında bulunan ormanlık arazide bilinmeyen bir sebeple yangın başladı.

Dumanları gören vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangını söndüremeyince durumu Orman Bölge, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. 

İhbar üzerine yangın yerine kısa sürede çok sayıda arazöz, iş makinesi ve tanker gönderildi. Tepelik alanda bulunan yangına karadan müdahale etmek zor olduğu için yangın söndürme ekipleri havadan destek verdi.


Rüzgarın etkisiyle kısa sürede 10 dönüm alana yayılan yangın, ekiplerin hem havadan, hem de karadan müdahalesi sonucu 3 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında vatandaşlara ait baraka ve bahçeler kullanılamaz hale gelirken, jandarma ekipleri yangınla ilgili tahkikat başlattı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA:

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"28.08.2020 tarihinde saat: 13:55'te Bursa Orman İşletme Müdürlüğü,  Kestel  Şefliği, Gölbaşı Mahallesi ormanlık alanda başlayan yangına derhal müdahale yapılmış olup;

Yangına;

Orman Bölge Müdürlüğümüze ait 9 Arazöz, 1 İlk Müdahale Aracı, 3 Su İkmal Aracı, 1 Helikopter, 2 Dozer, 2 Treyler, 4 Hizmet Aracı, 6 Teknik Personel, 6 Muhafaza Memuru ve 80 Yangın Söndürme İşçisi ile ilk müdahale yapılarak söndürme çalışmalarına başlanılmıştır.

Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait 3 araç, 10 personel olmak üzere;

Toplam 25 Araç ve 102 Personel ile müdahale edilmektedir. Meydana gelen orman yangının çıkış sebebi araştırılmaktadır. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.