Hava Durumu

Bursa'da bir otomotiv firması daha üretime ara verdiğini duyurdu

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını sebebiyle Türk otomotiv endüstrisi de diğer ülkelerde olduğu gibi faaliyetine büyük bir çoğunlukla ara verdi. Bursa'da üretime ara veren şirketlere Karsan da dahil oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2020 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2020 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bir otomotiv firması daha üretime ara verdiğini duyurdu

Otomotiv firması Karsan, 1 - 10 Nisan tarihleri arasında üretime ara vereceğini duyurdu.

1.300'e yakın çalışana ve kardeş şirketi Hexagon Studio'da 200'den fazla Ar-Ge personeline sahip olan Karsan, tek vardiyada 18 bin 200 araç üretebilecek bir yapıya sahip. 

Bursa'da ticari araç üretimi gerçekleştiren firmanın ürün gamı Karsan markalı minibüs ve otobüs modellerinden (JEST, ATAK, STAR), Hyundai hafif ticari araçlarından (H350 serisi panelvan, minibüs ve şasi kamyonet) ve BredaMenarinibus marka otobüslerden (12m ve 18m) oluşuyor.

Karsan'dan KAP'a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, çalışan sağlığını tehlikeye atmamak ve bu süreci en az zararla atlatma çabalarımız doğrultusunda, gerek tedarikçilerimizin ve müşterilerimizin salgın nedeni ile üretim faaliyetlerine ara vermiş olması, gerekse yurt içi ve yurt dışı parça tedariğinde sorun yaşanması ve bu durumun önümüzdeki dönemde de devam edeceği öngörüleri paralelinde, çalışan sağlığını ve istihdamımızı koruyabilmek amacı ile üretime ara verilmesine ve kısa çalışma başvurusunun yapılmasına, ayrıca şirketimizin tüm lokasyonlarında 01.04.2020 - 10.04.2020 tarihleri arasında tüm faaliyetlere ara verilmesine karar verilmiş olup, gelişmeler oldukça kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.