Hava Durumu

Bursa'da bir sokak karantinaya alındı!

Bursa Valiliği, artan koronavirüs vakaları nedeniyle Yıldırım ilçesinde bulunan bir sokakta, 14 günlük karantina uygulamasının başlatıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2020 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2020 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bir sokak karantinaya alındı!

Bursa Valiliği, artan koronavirüs vakaları nedeniyle Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi 2. Sever Sokakta 14 günlük karantina uygulamasının başlatıldığını açıkladı.

Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi 2. Sever Sokakta Koronavirüs (Covid-19) görülen vakaların artması sebebiyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugünden itibaren 2.Sever Sokak 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır.

Söz konusu sokakta karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bursa'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle daha önce Orhaneli ilçesine bağlı Nalınlar Mahallesi, Nilüfer ilçesine bağlı Maksempınar Mahallesi ve Gürsu ilçesinde bir apartman, 14 gün süreyle karantinaya alınmıştı.

20 NİSAN'DA KARAKÖY

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi 20 Nisan'da karantinaya alınmış, yapılan açıklamada, "Karaköy Mahallesi'nde 11 kişiye korona virüs (Covid-19) pozitif tanısı konulması sebebiyle bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve korona virüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27.ve 72. maddeleri uyarınca 17.04.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar Karaköy Mahallesi karantinaya alınmış olup, mahalle giriş ve çıkışlara kapatılmıştır" denilmişti.

7 NİSAN'DA DA YAZIBAŞI 

7 Nisan tarihinde de Bursa'nın Keles ilçesindeki Yazıbaşı Mahallesi karatinaya alınmıştı.  Bursa Valiliği'nden şu açıklama yapılmılştı: "Keles ilçesi Yazıbaşı Mahallesinde corona virüs görülen vakaların artması sebebiyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugünden itibaren Yazıbaşı Mahallemiz ikinci bir emre kadar karantinaya alınmıştır. Mahallemizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YeniDönem mobil uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirdikten sonra haberlere dilediğiniz zamanda ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmenin keyfini yaşayın.

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.