Hava Durumu

Bursa'da büyük tepki çekmişti! 'Atatürk'süz afiş'te Büyükşehir'den yeni hamle..

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle asılan afişlerde Atatürk'ün isminin yer almamasının büyük tepki toplaması üzerine, bugün düzeltme yapılarak yeni afişler asıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da büyük tepki çekmişti! 'Atatürk'süz afiş'te Büyükşehir'den yeni hamle..

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle kentin çeşitli noktalarındaki bilbordlara asılan afişlerde Atatürk'ün isminin yer almaması büyük tepki toplamıştı.

Gelen tepkiler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından, dün sosyal medyadan açıklama yapılmış, yanlışlıkla yarım kalmış afişin asıldığı ifade edilmişti.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bursa'nın çeşitli yerlerindeki billboardlarda yer alan tasarımımız, grafik birimimizin hazırladığı çalışmalardan birinin tam bitmemiş taslak halinin asılması sonucu maalesef eleştirilere sebep olmuştur. Yapılan 3 tasarımın içinde yarım kalmış olanın kullanılması üzücüdür.

Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100.Yılı'nı milletçe yaşayacağımız bu güne, böyle bir talihsizliğin damga vurması başta BURSA Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere meselenin iç yüzünü bilen çalışanlarımızı da derinden üzmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının küllerinden doğurduğu bu Aziz Vatanın ve Milli Mücadele'nin bir asır sonra da aynı ruh ve heyecanla devam etmesini arzu ederken hatalı paylaşımın sosyal medyada bu nâkıs haliyle yer alması hoş değildir. Ebediyete kadar vatan bildiğimiz bu topraklarda bu ülkede, yüce Türk milletiyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ışığında son nefesimizi verinceye kadar layıkıyla yaşamaya devam edeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi, açıklamanın ardından bugün yeni afişleri astı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.