Hava Durumu

Bursa'da büyük yankı uyandırdı! 'Dayak yiyoruz' diyen köylülerin muhtarından önemli açıklama

Bursa'da, yıllardır Fadıllı köyü sakinleri tarafından yıllardır darp edildiklerini söyleyen Akçalar köylüleri yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyor. Akçalar Muhtarı Mehmet Ali Keser, iki köyün kardeş olduğunu söyleyip, "Akçalar halkı terörist değildir. Bunu da çok iyi bilsinler. Bu işi kapatmamız lazım. Gençlerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da büyük yankı uyandırdı! 'Dayak yiyoruz' diyen köylülerin muhtarından önemli açıklama

Nilüfer ilçesine bağlı Fadıllı köyünde yaşayan vatandaşlar neden çıktığı bilinmeyen bir husumetten dolayı komşu köyle husumetli olduklarını, bazıları istisna Akçalar sakinlerinden öldüresiye dayak yediklerini iddia ederek, bu durumun yetkililer tarafından bir an önce önlenmesi gerektiğini söyledi.

Köy meydanında toplanan kadın erkek onlarca Fadıllı köylü, başvurmadıkları yetkili merci kalmadığını buna rağmen dayak yemekten kurtulamadıklarını belirterek yaşanan duruma isyan etti. Şehir merkezine ulaşım için tek yollarının komşu köyden geçtiğini belirten köylüler, "Araçları durdurup bizleri öldüresiye dövüyorlar" dedi. Bir kişiye 60 kişinin saldırdığını iddia eden Fadıllı köyü sakinleri "Gençlerimizi dövüp, öldü diye bırakıyorlar" şeklinde konuştu.

Bu şiddetin biran önce son bulması gerektiğini belirten Fadıllı Köyü sakinlerinden Neslihan Ekşi, "Köyümüze 5 kilometre uzaklıktaki komşu köyü halkından kimilerini tenzih ederek söylüyorum ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz. Fiziksel, psikolojik ve sosyal şiddetlerine maruz kalıyoruz. Bu duruma sadece Fadıllı köyünden olduğumuz için maruz kalıyoruz. Fadıllı köylü olduğumuz için yol üzerinde 50 kişilik gruplar darp ediyor. Zincirle dövüp, "öldü" diye bırakıyorlar. Bu olayın boyutları çok içler acısı halde, bizim amacımız barış, bu olaylar 50 yıldır devam ediyor. Bu husumette kaynak yok, sebep yok. Artık can güvenliğimiz yok. Şikayette bulunmadığımız yer kalmadı, durumu kaymakama kadar ulaştırdık. Hiçbir kalıcı sonuç alınamadı. Biz köylüler olarak her hangi bir sağlık, eczane, herhangi bir ihtiyacımızı karşılamak için o köyden geçtiğimizde sıkıntı yaşıyoruz" dediler.

Çocuklarının komşu köy çocukları tarafından darp edildiğini ifade eden köylü kadınları, "Bu kavgaların neyin kavgası olduğunu bilmiyoruz. Çocuklarımızı 20 kişi saldırarak demir çubuklarla dövüyorlar. Askerden izine gelen çocuğu dövdüler. Bu iş çığırından çıktı artık. Biz kavga huzursuzluk değil, kardeşlik ve komşuluk istiyoruz" şeklinde konuştu.  Öte yandan Akçalar Köyü sakinleri ise esas mağdurun kendileri olduğunu belirterek, defalarca Akçalar sakinlerinin benzer duruma maruz kaldığını ifade ettiler.

"AKÇALAR HALKI TERÖRİST DEĞİL"

İddialarla alakalı açıklama yapan Akçalar Muhtarı Mehmet Ali Keser, "Gençlerimizde zaman zaman olan şeyler, düğünlerde tartışmalar oluyor. Dün basında çıkan tamamen yanlış haberler. Bu olayları bu kadar büyütmenin de bir anlamı yok, biz kardeşiz. Onlar bize gelir, biz onlara gideriz. Köyün önünden geçerim, çay ısmarlamadan geçirmez. Bunun için rica ediyorum. Gençleri ateşlemenin bir alemi yok. Bu işi kapatmamız lazım. Gençlerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Fadıllı köyü muhtarıyla, kaymakam ve emniyet güçlerimizle görüştük. Bu işin bittiğini sanıyorduk. Bu işi şu anda neden çıkarttıklarını anlamış değiliz. O işi yapan kızımız bizim burada oturdu. Şu anda kendi köylerinde. Bunu ne amaçla yaptığını bilmiyoruz. 20 yıl evvel abimi dövdüler diyor. Böyle bir şey yok. Terörist kelimesini kullanıyor, biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Akçalar halkı terörist değildir. Bunu da çok iyi bilsinler. Buraya her gün öğrencileri taşımalı sistemle geliyor. Sağlık ocağı, eczanemize geliyorlar. Tabii ki gelecekler, niye gelmesinler? Biz nerede yaşıyoruz? Hangi ülkede yaşıyoruz? Fadıllı demek Akçalar demek. Akçalar demek Fadıllı demek. Bunu bu kadar büyütmenin, gençlerin tekrar fitilini ateşlemenin anlamı yok. Kendileri gelip bize deselerdi, biz tekrar kendileriyle irtibat kurabilirdik. Ama bunu yapmadılar. Çok yanlış bir şey yapmışlar. Öyle bir şey yok. İnşallah bunu bitiririz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.