Hava Durumu

Bursa'da cemaat istedi, sabah ezanı saati değişti

Bursa'da sabah ezanı vakti, camiye gelen cemaatin işine veya okula gecikmesi nedeniyle değiştirildi. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren İl müftülüğü, sabah ezanının imsak vaktinde okunması yönünde karar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da cemaat istedi, sabah ezanı saati değişti

Bursa'da sabah ezanı vakti, cemaatten gelen taleplerin ardından yeniden düzenlendi. Bursa İl Müftülüğü 23 Aralık tarihinden itibaren, sabah ezanının imsak vaktinde okunması yönünde karar aldı. Sabah namazının ezandan 30 dakika sonra kılındığını ifade eden Bursa İl Müftüsü İzani Turan, "Ezan okunmadan namaz kılınmıyor. Bunun için çalışan kesiminden öğrencisine kadar bize gelip bu konuda talepler geldi. Cemaatin az olmasından bunu anladık. Bundan dolayı böyle bir karar alma zarureti ortaya çıktı. İşine veya okuluna yetişmeye çalışanlar erkenden camiye geliyor. Namazı tek başına kılıp gidiyor. Camide tek başına kılınan namazın da sevabı vardır fakat cemaatle kılındığında sevabı daha fazladır" şeklinde konuştu.

GEÇ DE OLSA...

Ekim ayının sonunda bu kararın alınması gerektiğini de hatırlatan Turan, " Geç de olsa çok isabetli bir karar oldu. Bu yıl böyle oldu ama, bu uygulamaya önümüzdeki sene kasım ayı itibariyle başlayacağız. Bu saat uygulaması 19 Şubat 2018 tarihine kadar geçerli" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.