Hava Durumu

Bursa'da çevre felaketi! Katran karasına döndü...

Uludağ'dan doğup yaklaşık 55 köyden geçerek Marmara Denizi'ne dökülen Nilüfer Çayı, sanayi ve evsel atıklar nedeniyle simsiyah oldu. Duruma tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Nilüfer Çayı katran karasına döndü. Yetkililere sesleniyorum, soruna bir an evvel çözüm bulun" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da çevre felaketi! Katran karasına döndü...

İsmail ARSLAN

Uludağ'dan doğup 103 kilometre boyunca yaklaşık 55 köyden geçerek Marmara Denizi'ne dökülen Nilüfer Çayı, sanayi ve evsel atıklar nedeniyle siyaha boyandı. Dünya Çevre Günü öncesi yaşanan felaketi yerinde incelemek üzere bölgeye giden CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Yıllardır gündeme getiriyoruz ama yetkililer gereken işlemleri yapmıyorlar. Marmara Denizi çığlık atıyorken, öldüğünü haykırıyorken Nilüfer Çayı'nı bir kez daha sizlere göstermek istedim. Nilüfer Çayı, özellikle sanayi atıkları, merdiven altı boyahanelerin atıklarıyla simsiyah oluyor. Hakikaten katran karası şeklinde ve çoğu yerde kimyasalların fokurdadığı bir görüntüyle Marmara Denizi'ne dökülüyor" dedi.

MARMARA ÖLÜYOR

Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorununa da değinen Kayışoğlu, "Marmara ölüyorum diyor çığlık atıyor oksijensiz kaldım diyor. Bilim insanları, Marmara Denizi yok olursa çevresindeki yaşam alanları yok olur 25 milyon insan burada yaşayamaz ve bu kirlilik birçok hastalığa da neden olur uyarısında bulunuyor" diye konuştu.

KAR HIRSINDAN VAZGEÇİN

Fabrika sahiplerine de bir çağrıda bulunan Kayışoğlu, "Bu dereler atıkların atılacağı çöplük değil, insanların, bitkilerin, canlıların yaşam kaynağıdır. Fabrika sahipleri kar hırsından vazgeçip arıtma yatırımları yapmalı. Ve yetkililer de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere denetimlerini artırmalı. 'Hafta sonudur, akşamdır biz denetime gidemiyoruz' dememeli. Gereken işlemleri yapmalı ve bütün vatandaşlarımız çevreye karşı duyarlı olmalı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.