Hava Durumu

Bursa'da çocuklar pazarlara alınmayacak!

Bursa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında çocukların market ve pazar yerlerine alınmamasının kararlaştırıldığını bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2020 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da çocuklar pazarlara alınmayacak!

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de insan hayatı bakımından son derece tehlikeli olan salgın nedeniyle her geçen gün vaka sayısı ve can kaybının artmaya devam ettiği belirtildi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı, diğer bakanlıklar ile Valilik tarafından sürekli tedbirler alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. İl Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla yolcu alınmasına yönelik her türlü durumun önlenmesine, ilimiz genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına, marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.