Hava Durumu

Bursa'da çocuklara umut olacak! 'Adres ve telefon numaranızı SAHDER'e ulaştırmanız yeterli'

Ülkemizde özellikle çocuk hastalara umut olmak amacıyla kurulan Sarmaşık Hayatlar Kök Hücre ve İlik Nakli Dayanışma Derneği'nin (SAHDER) açılışı Tayyare Kültür Merkezi'nde geçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 06:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 06:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da çocuklara umut olacak! 'Adres ve telefon numaranızı SAHDER'e ulaştırmanız yeterli'

Serap ÖZTÜRK

"Kanımızda Hayat Var" sloganıyla özellikle çocuk hastalara umut olmak amacıyla kurulan derneğin açılış programı, Sarıkamış şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. SAHDER'in kuruluş amacı hakkında bilgi vermek için sahneye çıkan Dernek Başkan Yardımcısı Nurcan Bayraktar, "Derneğimizin amacı lösemi, lenfoma gibi kan hastalıklarına yakalanan kişiler için yardım ve farkındalık yaratmak, 18-50 yaş arası sağlıklı bireyleri ise bilgilendirmek ve donör olmaya davet etmektir." dedi.

(Nurcan Bayraktar)

'TEK ÇÖZÜM İLİK NAKLİ'

SAHDER Dernek Başkanı Ferit Gürsoy, açılış konuşmasını yapmak ve dernek kurucularını tanıtmak amacıyla sahneye çıktı. Bir avuç insanla başladıkları bu yola içlerindeki arzu ve istekten bahseden Gürsoy, "Eminim birçoğumuz bu gece hiç uyumadık. 1 sene önce tanıştığım 3 yaşındaki hastamıza uyan donörü ikna etmek için çıktığım bu yolda, minik kızımızı yaşama bağlamayı başardık. Arkadaşlarımın da ısrarı üzerine bu işin içinde olmam gerektiğine inandım." dedi. Sosyal medyadan sadece kan ihtiyacına yönelik paylaşımlar yapmanın yeterli olmadığına değinen Gürsoy, "Sizden yardım bekleyen binlerce bebeğimiz var. Tek çözümü ilik nakli. Dışarıda üye ve donör stantlarımız kurulu. Gelin birlikte masalların hikayesinde yer alalım, umut olalım." dedi.

(Ferit Gürsoy)

'KAYBINIZ YOK'

SAHDER, bağışçıların Kızılay Kan Merkezi'ne her türlü ulaşım masraflarını karşılandığını belirten Gürsoy, "Sadece adres ve telefon numuranızı derneğimize bırakmanız yeterli. Eşleşme olduğunda Kızılay tarafından size ulaşılacak, gerekli bilgiler verildikten sonra nakille ilgili tüm masraflarınız Kızılay tarafından karşılanacak.  Çok zor değil. Verdiğiniz kan ya da ilik eşleşme olduğunda çok kısa zamanda kendini yeniliyor. Hiçbir kaybınız yok ama kazancınızı düşünün. Bu masalı biz burda başlattık, umuyorum sizler devam ettirirsiniz." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Osmangazi Belediye Meclis üyesi Şaban Fethi Yıldız'a da yaptıkları konuşmaların ardından plaketleri verildi.

'EŞLEŞEN KİŞİLER VAZGEÇMESİN'

Programın son konuşmacısı olarak sahneye çıkan ve kanser hastalığının artık her mahalle ve evde olduğuna dikkat çeken Türk Kızılayı Türkök Kök Hücre Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek, "Bizim en büyük sıkıntımız kök hücre eşleşmesi olduktan sonra, kişilerin vazgeçme durumu bizim için çok büyük bir handikap. Bunu aşmak için de bu gibi sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyacımız var. Eşleşen kişilerimiz vazgeçmesin. Artık kök hücre alınımı iki yöntemden biri olan damardan kan yoluyla oluyor. İnsanlarımızın korkmasına gerek yok" dedi. Program, donör olmak istiyen kişilere katılım sertifikalarının verilmesi ve Bursa Büyükşehir Roman Orkestrası'nın konseriyle son buldu.

(Ramazan Çiçek)

(Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Şaban Fethi Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.