Hava Durumu

Bursa'da cuma namazı kılınacak camiler belli oldu!

Türkiye genelinde normalleşme süreciyle birlikte 29 Mayıs itibariyle kademeli olarak açılacak camiler de belli oldu. Bursa'da 29 Mayıs'tan itibaren kısmi olarak açılacak olan ve cuma namazı için hazırlanan cami ve açık alanlar da belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2020 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2020 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da cuma namazı kılınacak camiler belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısında, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındığı ifade edildi.

Cuma namazları sosyal mesafe kuralına uyularak camilerin içinde değil dışında kılınacak. Bu nedenle avlusu olan ve çevresi sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek cemaatle namaz kılmaya müsait olan camilerde sadece cuma namazı kılınabilecek. Avlusu olmayan camilerde ise cuma namazı kılınmayacak.

Şadırvanlar kapalı olacak ve her namaz kılacak kişi kendi seccadesini evinden kendisi getirecek. Ortak seccade kullanımı olmayacak.

İŞTE BURSA'DA CUMA NAMAZI KILINABİLECEK CAMİLER:

YILDIRIM MÜFTÜLÜĞÜ

YENİŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜ

OSMANGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ

ORHANGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ

ORHANELİ MÜFTÜLÜĞÜ

NİLÜFER MÜFTÜLÜĞÜ

MUSTAFAKEMALPAŞA MÜFTÜLÜĞÜ

MUDANYA MÜFTÜLÜĞÜ

KESTEL MÜFTÜLÜĞÜ

KELES MÜFTÜLÜĞÜ

KARACABEY MÜFTÜLÜĞÜ

İZNİK MÜFTÜLÜĞÜ

İNEGÖL MÜFTÜLÜĞÜ

HARMANCIK MÜFTÜLÜĞÜ

GÜRSU MÜFTÜLÜĞÜ

GEMLİK MÜFTÜLÜĞÜ

BÜYÜKORHAN MÜFTÜLÜĞÜ

DİYANET'TEN CUMA İÇİN UYARI 

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.

Başkanlığın internet sitesinde, "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" başlığıyla yer alan afişte, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı hatırlatıldı.     

Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı.     

Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği kaydedilen afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi.     

Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.