Hava Durumu

Bursa'da da görev yapmıştı! Darbecilere direnen kahraman paşa emekli edildi!

Jandarma Genel Komutanlığı'nda 4 general ve 60 albay emekliye sevk edildi. Bu isimlerden biri de 15 Temmuz gecesi darbecilere sabaha kadar direnen Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Hacıoğlu, bir dönem Bursa'da da görev yapmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da da görev yapmıştı! Darbecilere direnen kahraman paşa emekli edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Jandarma Genel Komutanlığı atama, terfi ve emeklilik kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararla 4 general emekli edilirken onlardan biri de Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Hacıoğlu, 4 yıl önceki 15 Temmuz hain darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı'nda FETÖ'cü darbecilere sabaha kadar beylik tabancasıyla direnmişti ve 16 darbecinin ölü ele geçirilmesini sağlayan isimlerdendi.

BEYLİK TABANCALARINI ALIP NİZAMİYEYE GİTTİ

Şırnak Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbecilere karşı direnen ilk isimlerdendi.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Aziz Yılmaz, Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban'ı arayarak darbe girişiminin olduğunu haber vermişti.

Yanlarında sadece beylik tabancalarını alan 5 komutan sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığı'na gitmiş, nizamiyede yaşanan ilk çatışma sırasında Albay Nurettin Alkan kolundan yaralanmıştı.

SABAHA KADAR DİRENDİLER

Takviye gelen PÖH ve JÖAK timleri Tuğgeneral Hacıoğlu sevk ve idaresinde sabaha kadar darbecilerle mücadele ederken, darbecilere ağır zayiat verdirilmişti. Beştepe Karargahı'nda da 16 darbeci ölü ele geçirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.