Hava Durumu

Bursa'da dere yatağına düşen ayı bayıltılarak kurtarıldı

Bursa'da dereye düşerek yaralanan ayı, İnegöl Belediyesi, Jandarma ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarılarak tedavi altına alındı. Nefes kesen ayı kurtarma operasyonunun yeni görüntüleri ortaya çıktı. Tedavi altına alınan ayının sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da dere yatağına düşen ayı bayıltılarak kurtarıldı

İnegöl ilçesi Mezit bölgesinde yaralı halde görülen ayı için ekipler seferber oldu. İlk olarak Bölge Trafik ekipleri tarafından durumun İnegöl Belediyesi'ne bildirilmesi üzerine, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye ulaştı. Yaralı haldeki yavru ayı için Jandarma Hayvan Durum İzleme ekipleri ile Orman Genel Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri de bölgeye geldi.

Yoğun yağış altında önce yavru ayıya ulaşan ekipler, dere yatağında kıyıya tutunmuş halde duran ayıyı iğne ile bayılttı. Ayının dereye düşmemesi için büyük çaba sarf eden ekipler iple ulaştıkları ayının kontrollü şekilde yanına yaklaşıp yarasını kontrol ettikten sonra uzun uğraşlar sonucu çekerek yola çıkardı. Ayağından yaralı yavru ayı, tedavisinin yapılması için Karacabey'deki hayvan barınağına götürüldü. Yoğun bakımda tedavisi süren ayının sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi. Ayının iyileştikten sonra yeniden doğal ortamına bırakılacağı belirtildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.