Hava Durumu

Bursa'da düğün salonu işletmecileri dertli: Okul bahçelerinde önlem yok!

Korona sürecinde alınan önlemler kapsamında, düğün salonu işletmecilerinin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını aktaran Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, Bursa Valisi Yakup Canbolat'la yaptıkları görüşmede, özellikle odalarına kayıtlı olmayan işletmecilerin bilgi kirliliğine neden olduğunu belirtti. İlhan, "Bu işletmecilerin Bursa Valisi ve kamu yönetimine karşı suçlayıcı ifadeleri ve asılsız ithamları bizi üzmüştür" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2020 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da düğün salonu işletmecileri dertli: Okul bahçelerinde önlem yok!

Mart ayından bu yana tüm Türkiye'yi kasıp kavuran Kovid-19, binlerce can aldı.  Yaklaşık son 1 haftadır vaka ve ölüm sayılarının ciddi şekilde artmasıyla, önlemler de sıklaştırıldı. Özellikle virüsün çok fazla yayılma alanı bulduğu düğün, kına gibi organizasyonlara da ciddi sınırlamalar getirildi.

Virüs bulaşımını engellemek için getirilen bu kısıtlamalar diğer yandan birçok sektörün mali açıdan sıkıntıya girmesine neden oldu. Bunlardan biri de düğün salonu işletmecileri... Salonlardaki kısıtlamalardan dolayı birçok vatandaş düğün/nişan eğlencesini ya açık havada ya da okulların bahçelerinde yapmaya başladı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat'la bir araya gelen ve sektörün sıkıntılarını aktaran Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, önemli konulara parmak bastı.

İlhan şunları söyledi:

"Bursa'nın da aralarında olduğu 14 ilde artan koronovirüs vakaları nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerinin tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgelerle bir takım önleyici tedbirler getirildi. Bu kapsamda düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gibi organizasyonlara da ciddi anlamda kısıtlamalar geldi ve bu sektörden de en çok etkilenen, mağdur olan düğün salonları ile bu salonlarla birlikte büyük bir sektör halinde bulunan kuaförler, gelinlikçiler ve moda evleri, çiçekçiler, kuyumcular, pastacılar, fotoğrafçılar gibi pek çok iş kolu da büyük yara aldı.

Bursa'da BESOB bünyesinde en büyük oda olarak faaliyet yapan Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak, odamıza kayıtlı düğün salonu işletmeleri üyelerimizin mağduriyetlerini duyurmak ve onların yanında olduğumuzu, hem bu salgınla mücadelede birey ve toplum sağlığını korumak, hem de üyelerimize ekonomik anlamda içine girdikleri sıkıntıların çözümü noktasında destek vermek amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

"ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Pandemi sürecinde olduğu gibi, yeni normalleşme sürecinde de Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve yerelde Bursa Valimiz ile onun başkanlığındaki il Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı tüm kararların arkasında olduğumuzu,  bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığı ve ülkemizin bu mücadeleden en az hasarla çıkması olduğunu kamuoyuna duyururuz. Bu kapsamda dün Bursa Valisi Sayın Yakup Canpolat'la bir araya gelerek sektörün içinde bulunduğu sıkıntılı süreci anlattık ve kendisine üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu, alınan kararları desteklediğimizi aktardık."

Odaya bağlı düğün salonu işletmelerinin sıkı tedbirleri kendilerinin aldığını, bunu harfiyen yerine getirdiğini ve sürekli idari yönetim tarafından denetime tabi tutulduklarını söyleyen İlhan, "Buna karşılık özellikle sokak düğünleri ile okul bahçelerinin düğün ve kına gibi eğlence amaçlı organizasyonlar için kiraya verilmesinin bu virüse davetiye çıkardığını, açık risk teşkil ettiğini, önlemlerin buralarda alınmadığını belirtip, idari denetim kapsamına alınması talebinde de bulunduk" ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR DİLİYORUZ..."

İlhan, odaya üyesi olmayan bazı düğün salonu işletmecilerinin, sosyal medya hesaplarından Bursa Valisi ve kamu yönetimine karşı suçlayıcı ve asılsız ithamlarda bulunmalarının kendilerini oldukça üzdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Dün Bursa Valisi Sayın Yakup Canpolat'la yaptığımız görüşmede bu konuyu da gündeme getirerek, odamız üyesi olmayan bazı işletmecilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları bu asılsız suçlayıcı ifadelere üzüntümüzü dile getirerek, katılmadığımızı ve yanlış bulduğumuzu ilettik.

Bu vesileyle kamuoyuna da 'İstenmeyen olaylar ve ifadeler nedeniyle Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak salgınla mücadelede etkin çalışma yürüten Valimiz Sayın Yakup Canapolat başta olmak üzere tüm kamu yöneticilerinden özür dilediğimizi' bir kere daha beyan  ederiz.

BESOB'a bağlı Muhtelif esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ülkemizin ve tüm dünya insanlığının içinde bulunduğu bu salgını en kısa sürede en az hasarla atlatıp, yeniden normal hayata dönmenin ilk yolu maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sık sıkı uymak olduğunu hatırlatır,  sağlıklı günler dileriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.