Hava Durumu

Bursa'da eğitime bir darbe de Sayıştay'dan geldi! Başkan Türkyılmaz: 'Yalvarttırmayacağım'

Bursa Mudanya Belediyesi'nin ilçedeki okulların bakımı için görevlendirdiği personel, Sayıştay kararı ile çekildi. Öğrencileri mağdur etmeyeceklerini belirten Başkan Türkyılmaz, "Akşamları ve hafta sonları okulları temizleyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2018 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da eğitime bir darbe de Sayıştay'dan geldi! Başkan Türkyılmaz: 'Yalvarttırmayacağım'

Mudanya Belediyesi'nin, ilçedeki 31 okulda temizlik ve bakım işleri için görevlendirdiği personele Sayıştay'dan veto geldi. Sayıştay, görevlilerin okullardan çekilmesini isterken, eğitim döneminin başlamasına sayılı günler kala verilen bu karar, okul idarecilerini de zor duruma düşürdü.

DUA ALIYORDUK

Sayıştay'ın, belediyenin okullar için harcama yapmasına onay vermediğini belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, "Bu uygulama Türkiye'de sadece bizde vardı. Görevlendirdiğimiz personeller okulların birçok ihtiyacını görüyordu. Okul aile birlikleri bize dua ediyordu" dedi.

ÇÖZÜM YOLU

Öğrencilerin mağdur olmaması için çözüm yolu aradıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, "Sayıştay kararı doğrultusunda okullarda eleman bulunduramayacağız ama temizlik ve bakım yapmak için 4-5 ekip kuracağız. Bu ekipler akşamları ve hafta sonları okulları temizleyecek" dedi.

YÜKSEL BAYSAL'IN YAZISI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.