Hava Durumu

Bursa'da emekli polisin kazancı dudak uçuklatıyor!

Bursa'da emekli polis, boş vakitlerinde zaman geçirmek için öğrendiği hat tablolarının tanesini 5 bin liraya satıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2019 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2019 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da emekli polisin kazancı dudak uçuklatıyor!

20 yıl polis olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Cavit Yumuşak, boş vakitlerini değerlendirmek için araştırma yaparken hattat Mahmut Şahin ile tanıştı.

Oldukça sabır ve çalışma gerektiren hat sanatını 7 yılda öğrenen emekli polis, şimdi el yapımı kağıtlara yazdığı birbirinden güzel hat yazılarını tanesi bin ila 5 bin lira arasında değişen fiyatlarla satıyor. 

El yapımı mürekkep ve elde açılan kamış kalemle yazılan hat yazısını öğrenmeye bazen insanın ömrü yetmiyor.  Cavit Yumuşak, "Türkiye'nin farklı vilayetlerinde 20 yıl polis olarak görev yaptım. Emekli olduktan sonra içimde bir boşluk hissettim. Bu boşluğu doldurmak için arayışlara başladım ve hattat Mahmut Şahin ile tanıştım. Yanında uzun yıllar ders görerek bu sanatı öğrenmeye çalıştım. Başlayalı 7 yıl oldu. Kendi yazılarımı yazıyorum. Yazdığım yazıları zahmetine göre bin ila 5 bin lira arasında değişen fiyatlarla satmaktayım. Bu iş sabır ve çalışma istiyor. Bu işin zirvesi Osmanlılardı. Şimdi biz de bunu devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.