Hava Durumu

Bursa'da emekliler isyan etti! 'Dilenci muamelesi görmek istemiyoruz'

Bakanlık yetkililerinin, promosyon miktarını belirlerken, emekli sendikalarıyla görüşmesi gerektiğini belirten Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, "Son günlerde dillendirilmeye başlanan emeklilerden yüzde 5 kesinti yapılması, bayram ikramiyelerinin kesilmesi ve sağlık katkı paylarının yükseltilmesi gibi güdük hakların bile budanmaya çalışılması; iktidarın, emeklilerin yaşamına yönelik yeni bir saldırısıdır.  Bu tür politikalar, milyonlarca emekliyi tamamen sefaletin dibine göndermektir. Dilenci muamelesi görmek istemiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2020 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da emekliler isyan etti! 'Dilenci muamelesi görmek istemiyoruz'

Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, "Ücretlilerin bankalardan maaş almaya başlamasından bu yana ortaya çıkan promosyon, çalışanlar için kendi kurumlarınca kullanılıyordu. Daha sonra sendikaların devreye girmesi ile ücretlilere de ödenmeye başlandı. Yıllar içinde, bankalarla kurumlar, bu promosyonların miktarını karşılıklı olarak, pazarlık usulü ile belirlemeye başladılar. Onlarca yıl ücretlilere yansıtılan promosyonlar, ilk kez 2017 yılında emeklilere de uygulandı. 300, 375 ve 450 lira olarak belirlenen promosyonlar ödendi.  Emekliler çok daha öncesinden alması gereken promosyonları alamamış, kayba uğramışlardı.  29 Şubat 2020 tarihinde emekliler için de, üç yıllık promosyon dönemi bitiyor. Bu tarihten sonra yeni dönem başlayacak" dedi.

"Bizler, Tüm Emekliler Sendikası olarak, yukarıdan haksız bir biçimde belirlenen promosyon miktarlarının belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyoruz" diyen Onayman, "Bu hafta içinde, ülkenin her yanında, 102 şube ve temsilciliğimiz, imza kampanyası düzenliyor. İmza sayımız ne kadar yüksek olursa, etki gücümüz de o kadar yüksek olacak. Tüm emekli arkadaşlarımızı, kendi hakları için imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Bakanlık yetkilileri, promosyon miktarını belirlerken, emekli sendikalarıyla görüşmelidir. Emeklileri ayrıştırmadan, banka banka dolaştırmadan, üç yıl için, net 2.000 TL (iki bin) promosyon istiyoruz. Tüm Emekliler Sendikası sözleşmenin tarafı olmalıdır.  Bizler ortaya çıkan bu ödemeleri isterken, banka banka gezerek dilenci muamelesi görmek istemiyoruz. Bizler bu ülkenin, onurlu emeklileri olarak, bankalarda biriken paralarımızın değer kaybının önlenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Onayman, sözlerine şöyle devam etti: "Son günlerde dillendirilmeye başlanan emeklilerden yüzde 5 kesinti yapılması, bayram ikramiyelerinin kesilmesi ve sağlık katkı paylarının yükseltilmesi gibi güdük hakların bile budanmaya çalışılması; iktidarın, emeklilerin yaşamına yönelik yeni bir saldırıdır.  Bu tür politikalar, bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının bile yarısının altında maaş alan milyonlarca emekliyi tamamen sefaletin dibine göndermektir. Ülke krizdeyse, nedeni biz değil, sizsiniz. Uyguladığınız bütün politikalar çökmüştür. Eğer bir kesinti yapılacaksa, bu, emeklilerden değil, lüks ve şatafat içinde yaşayanlardan yapılmalıdır.  Hasta garantisi verilen hastanelerden, araç garantisi verilen paralı geçişlerden ve akıl almaz Kanal İstanbul gibi yanlış, kriz üreten politikalardan vazgeçilmelidir. Biz emekliler böyle bir durumda sessiz kalmayacağız. Bunları asla kabul etmeyeceğiz. Bu politikaları devam ettirenleri unutmayacağız. Bizler, dilenci değil, emekliyiz. Sadaka değil, sözleşme istiyoruz."

                                     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.