Hava Durumu

Bursa'da flaş görevden alma

Bursa'da 5 işçinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bursa İş Teftiş Grup Başkanı ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü'nü görevden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da flaş görevden alma

Bursa'da 5 işçinin hayatını kaybetitği patlamayla ilgili Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Yaşar Ata ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Karaca'yı  görevden aldı.

Daha önce de patlamayla ilgili gözaltında bulunan fabrika sahibi Şükrü Demir ile iş güvenliği uzmanı Tuğba Tongaç, tutuklanmıştı.

Sabah saatlerinde Bursa'da açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da "İŞKUR, SGK Bursa İl Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, olayın meydana geldiği saatten itibaren bölgede gerekli çalışma ve incelemeleri yaptı. İlk tespitlerimiz, buradaki buhar kazanının elverişli olmayan koşullarda çalıştırıldığı şeklindedir. Kaldı ki bu buhar kazanlarında birkaç tane güvenlik supabı var. Buhar kazanlarının patlaması, çok kolay oluşabilecek bir şey değil, birkaç güvenlik sisteminden geçmesi gerekiyor. Belli ki bu kazanda bir eksiklik var." İfadelerini kullanmıştı

KUSUR VARSA...

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise korkunç olayla ilgili yaptığı açıklamada "Yaralılar, hastaneye intikal etmiştir. Burası tekstil ünitelerinin olduğu bir boyahane. Oradaki sıcak su kazanı patlamış. Şu anda nedeniyle ilgili bir bilgim yok. Kazanın neden patladığıyla ilgili inceleme yapılacak, araştırılacak. Bir tedbirsizlik, kusur ne varsa ortaya çıkacak. Gaz sıkışması olduğu kesin. Şiddetli bir patlama, fabrikada göçük var. Çevredeki fabrikalara ve araçlara da hasar vermiş" demişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.